Politiķi provocē - Tusks vietnē "Instagram" izsmej Meju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Noraidījis Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas "Breksita" priekšlikumus, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks atļāvās pasmieties par Meju savā sociālā tīkla "Instagram" kontā. Mērķis - pievērst jauniešu uzmanību.

Šonedēļ ES dalībvalstu līderu samitā Eiropadomes prezidents Donalds Tusks noraidīja Terēzes Mejas "Breksita" priekšlikumus. Vēlāk Tusks vietnē "Instagram" publicējis attēlu, kur redzams piedāvājam Mejai kūkas - klāt pievienots teksts, kas uztverams gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē.

Burtiskā nozīmē Tusks saka: "Varbūt vēlies kūku? Piedod, ķiršu nav." Bet pārnestā nozīmē: "Tā nu nav viegla padarīšana, ne? Piedod, uz visādiem labumiem i neceri."

Nenoliedzami Eiropadomes prezidents atsaucas uz "Breksita" sarunām, liekot saprast, ka nekādu žēlastību neizrādīs.

Kāds avots ES institūcijās BBC pavēstīja, ka Tusks caur "Instagram" cenšas uzrunāt jauniešus. "Tusks ir tas, kas izdomā, ko publicēt - viņš labi saprot, kas aiziet un kas nē," pavēstija persona, kas Eiropadomes prezidentam palīdz darboties sociālajos tīklos.

Tomēr sociālo tīklu lietotāji par šādu Tuska gājienu nav sajūsmā - Eiropadomes prezidents saņēmis asu kritiku.

"Donalds Tusks ir Briseles birokrāts, ko neviens nav ievēlējis un kura algu daļēji sedz britu nodokļu maksātāji. Un tā viņš atklāti izsmej Lielbritānijas premjerministri, mūsu valsti un mūsu lēmumu atstāt ES," raksta kāda "Twitter" lietotāja, pievienojot mirkļabirku #TimeToLeave (#LaiksIzstāties)

"Iedomājies vien - inscinēt fotogrāfiju, lai pasmietos par citu pasaules līderi. Ārkārtīgi rupji no Tuska puses," izsakās cits "Twitter" lietotājs.

Vēl kadam Britu premjerministres sametās žēl: "Vai man ļauts kaut nedaudz just līdzi Terēzei Mejai, jo iemesls, kāpēc viņa atteicās no kūkas, varētu būt viņas diabēts? Varbūt tas nav gana, lai viņu attaisnotu?"

Eiropadomes prezidentam pietuvinātā persona sacīja, ka "Instagram" ieraksts ir "nevainīgs žests", turklāt Tusks "allaž paudis lielas skumjas par Lielbritānijas izstāšanos."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu