Rinkēvičs: Pateicoties ES un ASV saskaņotai nostājai, izdevies atturēt Krieviju no turpmākas agresijas Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pateicoties līdzšinējai ES un ASV saskaņotai nostājai, ir izdevies atturēt Krieviju no turpmākas agresijas Ukrainā - tā, tiekoties ar Vācijas ārlietu ministru Heiko Māsu, sacījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs oficiālā vizītē apmeklēja Vāciju, kur tikās ar Vācijas ārlietu ministru un piedalījās Vācijas Ārpolitikas padomes (DGAP) organizētā diskusijā par Baltijas valstu pienesumu Eiropas nākotnei.

Latvijas ārlietu ministrs izteica aicinājumu organizēt Vācijas kancleres un ārlietu ministra divpusējās vizītes Latvijā. Ministrs izteica pateicību par Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu reģiona drošībā.

Pārrunājot "Nord Stream 2" projektu, Rinkēvičs uzsvēra, ka tas neatbilst kopējās Eiropas enerģētikas politikas principiem, tādēļ Latvija neatbalsta "Nord Stream 2" projekta realizēšanu. Tā vietā ir jāturpina darbs pie ES enerģētikas vienotā tirgus, jo enerģētikas drošībai svarīgi starpsavienojumi un reģionālā sadarbība.

Amatpersonas pārrunāja nākamo ES daudzgadu budžetu. "Latvija vēlas redzēt sabalansētu nākamā ES daudzgadu budžeta ietvaru, kurā tiek ņemtas vērā gan vecās ES politikas, piemēram, Kohēzijas politika un tiešmaksājumi, gan arī jaunās politikas, kas ir domātas Eiropas aizsardzību spēju nodrošināšanai," sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

Ministri tikšanās laikā arī apsprieda ES paplašināšanās jautājumus, kas attiecas uz Rietumbalkānu valstīm, Gruziju un Moldovu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu