Pāvesta vizīte Aglonā: svarīga informācija apmeklētājiem

Saruna ar māsu Mariju
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aglona šogad - uzmanības centrā, jo pirmdien, 24. septembrī, to apmeklēs pāvests Francisks. Kā norit nozīmīgā notikuma sagatavošanas darbi, kā apmeklētājiem gatavoties šim notikumam? Atbildes uz šiem un citiem interesantiem jautājumiem portāls Apollo meklēja Aglonas bazilikā - sarunā ar māsu Mariju. 

Cikos ieteicams ierasties, lai nebūtu jāstāv garās rindās?

Ienākšana Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā ir no plkst. 9 līdz plkst. 14 . Vēlos arī brīdināt apmeklētājus, ka no plkst. 15 uz laiku tiks apturēta cilvēku ielaišana laukumā, drošības apsvērumu dēļ, bet pēc tam - uz Svēto Misi cilvēku ielaišana turpināsies. Sirsnīgs lūgums - ierasties līdz plkst. 14.

Pāvesta vizītes apmeklējumam reģistrējušies teju 32 000 cilvēku. Kā rīkoties tiem, kuri nepaspēja reģistrēties, bet tomēr vēlas apmeklēt Aglonu?

Reģistrācija vairs netiek pieņemta, bet cilvēku interese ir ļoti liela. Protams, laukumā varēs ienākt un piedalīties pilnīgi un absolūti visi, kuri vēlēsies - neviens aiz vārtiem nepaliks, jo bazilikas sakrālajā laukumā var droši pulcēties 200-300 tūkstoši cilvēku.

Ko ņemt un neņemt līdzi?

Obligāti ir jāseko līdzi laika prognozēm, ir ieteicams ņemt līdzi lietusmēteļus, bet lietussargus ienest teritorijā nedrīkstēs. Drīkstēs un ir ieteicams ņemt līdzi sviestmaizes, nepieciešamos medikamentus, ūdeni, pildītu plastmasas pudelēs. Laukumā būs sagatavots fasētais ūdens, ko dalīs brīvprātīgie, stāsta māsa Marija.

Vecāka gadu gājuma cilvēkiem ieteicams paņemt līdzi kādu saliekamo soliņu. Pie ieejas tiks norīkotas arī drošības pārabudes, tāpēc nedrīkst ņemt līdzi ne šaujamieročus, ne sprāgstošas vielas, bieži cilvēki nepamana, ka līdzi ir paņēmuši šķērītes vai nažus, tāda veida priekšmetus ienest arī nedrīkstēs.

Pāvests Francisks no Rīgas uz Aglonu dosies helikopterā. Kas zināms par pāvesta ierašanos? 

Laukumā helikopters noteikti nenolaidīsies, jo šeit būs cilvēki. Mums, Aglonā, jau priekš pāvesta Jāņa Pāvila II bija izveidots speciāls helikoptera laukums, tur arī pāvests nolaidīsies.

Gatavojoties pāvesta Franciska vizītei, Aglonā vēl steidz pabeigt darbus, vai visi darbi tiks pabeigti laikus?

Mums vēl ir daudz darba, bet laiks mums vēl ir, visus darbus paredzēts pabeigt līdz svētdienai.

Vai cilvēkiem būs iespēja sasveicināties ar pāvestu tuvumā?

Diemžēl visiem 32 000 tūkstošiem cilvēku to nebūs iespējas izdarīt.

Māsa Marīja lūdz apmeklētājiem sekot policijas un brīvprātīgo norādījumiem, jo, saprotamu iemeslu dēļ, drošības noteikumi ir stingrāki nekā ikdienā.

Apmeklētājiem būs pieejami arī daži pārtikas tridzniecības punkti ārpus sakrālā laukuma, kur varēs iegādāties kafiju vai tēju. Jāpiemin, ka būs arī iespēja iziet ārā no teritorijas un tad atgriezties, taču jāņem vērā, ka būs jāiziet atkārtota drošības pārbaude, tāpēc organizatori lūdz bez vajadzības neatstāt savu sektoru un bazilikas sakrālo laukumu, lai nepagarinātu rindas pie drošības pārbaudes.

Sakrālajā laukumā būs izvietotas bezmaksas labierīcības, darbosies medicīniskās palīdzības punkti.

Noderīga informācija tiem, kuri uz Aglonu dosies ar sabiedrikso transportu - vilcienu.

Ja esat iegādājušies "Latvijas dzelzceļš" biļeti uz Aglonu, šī biļete automātiski ir derīga arī autobusam no Aglonas stacijas līdz Aglonas autoostai (uzrādot biļeti autobusa šoferim), informē māsa Marija.

Ieteicams arī laikus iegādāties biļeti atpakaļceļam, jo arī dodoties mājup, vilciena biļete būs izmantojama autobusam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu