Pāvesta Franciska Baltijas vizīte: pāvests ieradies Lietuvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vidmantas Balkūnas / 15min

Pāvests Francisks sāk vizīti Baltijas valstīs. Sestdien, 22. septembrī, pāvests ieradies Lietuvā. 

Neilgi pēc plkst.11 pāvesta lidmašīna nosēdusies Viļņas lidostā.

Pāvests ierodas Lietuvā

Vizītes sākumā pāvests Viļņā tiksies ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, bet pēc tam Simona Daukanta laukumā pie prezidenta pils uzrunās valdības un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus un diplomātiskā korpusa locekļus.

Vizītes pirmajā dienā pāvests apmeklēs Viļņas Žēlsirdības Dievmātes sanktuāriju Aušras vārtu kapelā, kur lūgsies kopā ar audžuģimenēm un ģimenēm, kas grib adoptēt bērnus, tiksies ar jauniešiem Viļņas Katedrāles laukumā un apmeklēs Viļņas katedrāli.

Pāvests tiekas ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti

Svētdienas rītā Francisks svinēs Svēto Misi Kauņas Santakas parkā pie Nemunas un Neres satekas, bet pēcpusdienā Kauņas katedrālē tiksies ar priesteriem, semināristiem un konsekrētajām personām.

Pēc tam pāvests atgriezīsies Viļņā, kur apmeklēs Okupāciju un brīvības cīņu muzeju, pieminekli ebreju geto upuriem un pieminekli padomju okupācijas upuriem, kur viņš kopā ar visiem sanākušajiem lūgsies par tiem, kas izcietuši ieslodzījumu vai atdevuši dzīvību par Lietuvas brīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu