Rīgas "Dinamo" cīnīsies pret Daugaviņu un Karsumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11.sezonas spēlē tiksies ar Latvijas izlases hokejistu Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls TV6.

Rīdzinieki ar šo maču sāks četru mājas spēļu sēriju, jo pēc tam otrdien Latvijas galvaspilsētā viesosies arī Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", ceturtdien būs spēle ar "Soči" komandu, bet sestdien ar Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Ģirta Ankipāna trenētā komanda trešdien noslēdza sezonas tālāko izbraukumu, no viesošanās Tālajos Austrumos atvedot četrus no sešiem punktiem. Rīdzinieki vispirms Šanhajā ar 4:2 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību, tad Habarovskā ar 1:2 zaudēja "Amur" hokejistiem, bet trešdien pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu.

Šo sezonu Latvijas klubs ir sācis atzīstami, jo astoņās spēlēs ir izcīnītas piecas uzvaras, kas ar 11 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar astoņiem punktiem astoņos mačos ir septītā.

Tikmēr "Spartak" pirms došanās uz Rīgu trešdien savās mājās ar 6:1 sagrāva Čeļabinskas "Traktor" vienību, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Šosezon "spartakieši" astoņās spēlēs ir tikuši pie četriem panākumiem.

Daugaviņš šajos mačos ir izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Karsums iemetis divas ripas un reizi asistējis partnerim.

Abi Latvijas hokejisti "Spartak" komandai pievienojās starpsezonā. Daugaviņš pirms tam spēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet Karsums pārstāvēja Maskavas "Dinamo". Savulaik abi Latvijas hokejisti mugurā ir vilkuši arī Rīgas "Dinamo" kreklus, tiesa, Daugaviņš tik nepilnu 2012./2013.gada sezonu NHL lokauta laikā, kamēr Karsums nospēlēja trīs ar pusi sezonas.

Šobrīd Rietumu konferencē līdere ar 15 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu