Vairs netiks ražotas "Porsche" automašīnas ar dīzeļdzinējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Vācijas autobūvnieks "Porsche" pilnībā atteicies no mašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanas, paziņojis kompānijas vadītājs Olivers Blūme.

"Nākotnē vairs nebūs "Porsche" dīzeļautomobiļu," sacījis Blūme intervijā, kas svētdien publicēta laikrakstā "Bild am Sonntag".

Viņš norādījis, ka "Porsche" koncentrēsies uz automašīnu ar benzīna dzinējiem un hibrīddzinējiem, bet no nākamā gada - arī uz elektroautomobiļu ražošanu.

"Porsche" vadītājs atzinis, ka lēmumu vairs neražot automobiļus ar dīzeļdzinējiem izraisījis trīs gadus ilgais skandāls par kaitīgo izmešu daudzuma falsificēšanas programmatūras uzstādīšanu "Porsche" māteskompānijas "Volkswagen" ražoto vieglo automašīnu dīzeļdzinējos.

"Mēs kā sportisku automobiļu ražotāji, kuriem dīzeļdzinēji vienmēr ir bijuši tikai otrajā plānā, esam nonākuši pie slēdziena, ka mūsu nākotne ir bez dīzeļmotoriem. Sportiskai braukšanai benzīna dzinēji ir piemērotāki," atzina Blūme.

"Porsche" februārī pārtrauca pieņemt pasūtījumus automašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanai. Turklāt kompānija "Porsche" nekad nav ražojusi dīzeļdzinējus, bet dīzeļdzinēji "Porsche" automobiļiem tika ražoti citā "Volkswagen" meitasuzņēmumā "Audi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu