Merkele atzīst, ka esot pieļautas kļūdas, lemjot par Konstitūcijas aizsardzības biroja šefa nākotni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien atzinusi, ka esot pieļautas kļūdas, lemjot par Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) līdzšinējā šefa nākotni.

Merkele atzina, ka sākotnējais lēmums atcelt BfV šefu no amata, vienlaikus paaugstinot viņu par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru ar ievērojami lielāku algu, neesot bijis "pārliecinošs".

Kā ziņots, Māsens nokļuva kritikas krustugunīs par izteikumiem, kuros apšaubīja apgalvojumus, ka pret imigrantu noziedzību vērsto protestu laikā Kemnicā būtu notikusi ārvalstnieku vajāšana.

Sociāldemokrāti (SPD), kas arī pārstāvēti "lielajā koalīcijā", pieprasīja Māsena atcelšanu no amata, taču iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers, kas pārstāv Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas māsaspartiju Kristīgi sociālo savienību (CSU) un ir tieši atbildīgs par BfV, iestājās par savu padoto.

Sākotnējais kompromiss, kas tika panākts pagājušās nedēļas sākumā, izsauca sašutumu SPD rindās un noveda pie aicinājumiem partijas līderei Andreasai Nālesai, kas tam piekritusi, atkāpties no amata.

Nedēļas nogalē koalīcijas līderi panāca jaunu vienošanos, kas paredz Māsenu iecelt par iekšlietu ministra "īpašo padomnieku Eiropas un starptautiskajos jautājumos", saglabājot līdzšinējo atalgojumu.

Merkele norādīja, ka sākotnēji bijusi vairāk norūpējusies par Iekšlietu ministrijas darbaspēju, nepievēršot pietiekamu izmanību "cilvēku patiesajiem motīviem", kad tika pieņemts sākotnējais lēmums par Māsena turpmāko likteni.

Viņā uzsvēra, ka jaunais lēmums esot "piemērots un komunicējams".

Tajā pašā laikā kanclere norādīja, ka pienācis laiks izbeigt iekšējos ķīviņus viņas vadītajā "lielajā koalīcijā".

"Tagad mums vissvarīgākais ir risināt tautas problēmas. Daudzās jomās pēdējo mēnešu laikā esam bijuši pārāk aizņemti paši ar sevi," uzsvēra Merkele.

Viņa pavēstīja, ka koalīcijas līderi tiksies nākamnedēļ, lai lemtu par tādiem “steidzamiem jautājumiem” kā novērst iespējamos aizliegumus izmantot ar dīzeļdzinējiem aprīkotus automobiļus, pie kā varētu novest pēdējā laika tiesu precedenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu