Vāc parakstus pret sprostu sistēmu izmantošanu lopkopībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šodien sākta parakstu vākšana pret sprostu sistēmu izmantošanu lopkopībā, aģentūru LETA informēja biedrībā "Dzīvnieku biedrība".

Paraksti tiek vākti Eiropas pilsoņu iniciatīvas "Neturi būrī" gaitā, kuras mērķis ir izbeigt sprostu sistēmu izmantošanu lopkopībā. Latvijā iniciatīvu pārstāv organizācija "Dzīvnieku brīvība".

Biedrība ir pievienojusies vairāk nekā 100 Eiropas dzīvnieku labturības un vides aizstāvības organizācijām, lai savāktu miljons parakstu Eiropas pilsoņu iniciatīvā "#EndTheCageAge". Parakstu vākšana ilgs vienu gadu, un iniciatīvas mērķis ir panākt sistemātiskas izmaiņas pārtikas ražošanas sistēmās, rosinot fermu dzīvnieku labturības uzlabojumus.

Iniciatīvas veidotāji norāda, ka simtiem miljonu dzīvnieku Eiropā ir ieslodzīti sprostos visu mūžu. Biedrība uzskata, ka sprostos dzīvnieki dzīvo pastāvīgā diskomfortā, augsta stresa apstākļos un bez iespējas paust dabisku uzvedību - brīvi kustēties, veidot sociālas hierarhijas vai paslēpties no citiem dzīvniekiem.

Biedrības ieskatā, dzīvnieki ir pelnījuši dzīvi ārpus sprostiem. Biedrības ieskatā, apvienojot spēkus ar tik daudzām organizācijām, ir iespēja Eiropas līmenī vairot izpratni par šo praksi un likt reaģēt Eiropas institūcijām, radot nākotni, kurā dzīvniekiem nav jācieš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu