Tiesu medicīnas eksperts atzīst: princese Diāna avārijā būtu varējusi izdzīvot (1)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Traģiskā princeses Diānas nāve 1997. gadā nedod mieru cilvēkiem visā pasaulē vēl joprojām. Divdesmit vienu gadu pēc katastrofas tiesu medicīnas eksperts, kurš toreiz apskatīja princeses līķi, nolēma atklāt dažas nianses saistībā ar Diānas nāvi.

1997. gada 31. augustā princese Diāna kopā ar savu mīļoto Dodi al Fajedu, miesassargu un šoferi piedzīvoja avāriju Parīzes tunelī pirms tilta Sjēnas upes krastā. Divi vīrieši aizgāja bojā uzreiz, bet Diāna tika nogādāta slimnīcā, kur nomira pēc divām stundām. Eksperti tā arī nespēja noskaidrot notikumu cēloni: pie pamatversijām tika minēta iedzēruša vadītāja atrašanās pie stūres mašīnai, kura lielā ātrumā mēģināja atrauties no paparaci.

Princese Diāna
Princese Diāna Foto: Reuters/Scanpix

Bija arī citas sazvērestības teorijas. Vienīgais avārijā izdzīvojušais bija miesassargs, bet smagās traumas dēļ viņš neko neatceras no tās dienas notikumiem. Sekciju veica pazīstamais tiesu medicīnas eksperts doktors Ričards Šeferds. Daudzus gadus viņš esot turējis noslēpumā visu par Velsas princeses nāvi, taču nesen nolēma padalīties traģēdijas niansēs.

Velsas princese Diāna un princis Čārlzs
Velsas princese Diāna un princis Čārlzs Foto: AP/Scanpix

Intervijā portālam "Mail Online" speciālists minēja, ka princese Diāna būtu varējusi palikt dzīva, ja vien būtu piesprādzējusies ar drošības jostu.

Princis Viljams un Ketrīna Midltone
Princis Viljams un Ketrīna Midltone Foto: REUTERS/SCANPIX
Princis Harijs un Megana Mārkla savā kāzu dienā
Princis Harijs un Megana Mārkla savā kāzu dienā Foto: Damir Sagolj / REUTERS

"Ja viņa būtu lietojusi drošības jostu, tad būtu piedalījusies savu dēlu prinča Viljama un prinča Harija karaliskajās kāzās," minēja Ričards Šeferds. Tāpat dakteris atbildēja uz sen interesējušu Diānas pielūdzēju jautājumu, vai viņa gadījumā nav bijusi stāvoklī avārijas brīdī. Eksperts atzinies, ka nav atradis pierādījumus tam, ka princese būtu bijusi stāvoklī. Turklāt, ja viņa patiešām būtu gaidījusi bērniņu, tad, visticamāk, grūtniecības laiks būtu bijis ļoti mazs.

Fotogalerija: Princese Diāna 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu