Saeimas komisija skatīs čeku loterijas likumprojektu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien plkst.9 diskutēs par likumprojektu, kas paredz čeku loterijas ieviešanu, diskutēs nākamnedēļ.

Likumprojekts paredz čeku spēles organizēšanai un administrēšanai izmantot pakalpojuma sniedzēju, kas nodrošina tehnisko risinājumu čeku apstrādei un uzvarētāja noteikšanai. Likums būs spēkā no 2019.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 1.martam.

Pirmā čeku spēles izloze varētu notikt ne vēlāk kā 2019.gada jūlijā.

Plānots, ka no čeku izlozes nodokļu ieņēmumi pieaugs par trim miljoniem eiro gadā. Prognoze balstās uz pieņēmumu, ka pasākuma rezultātā iegūtā informācija paplašinās nodokļu administrācijas iespējas identificēt nodokļu nemaksātājus. Tāpat tā palīdzēs identificēt nereģistrētus kases aparātus vai nereģistrētu saimniecisko darbību, kā arī saimnieciskās darbības ieņēmumu nedeklarēšanas riskus.

Atbilstoši sagatavotajam likumprojektam izlozēs plānots izmantot čekus ar darījuma vērtību virs pieciem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Čeki spēlei tiks reģistrēti čeku spēles tīmekļa vietnē. Čeku spēli organizēs Valsts ieņēmumu dienests.

Loterijas dalībniekiem būs jāreģistrē darījumu apliecinošu dokumentu interneta vietnē, aizpildot reģistrācijas formu un norādot darījuma, čeka un tirdzniecības vietas informāciju. Tāpat būs jānorāda loterijas dalībnieka mobilā tālruņa numurs, lai ar viņu varētu sazināties.

Lai izstrādātu čeku spēlei nepieciešamo informācijas tehnoloģiju sistēmu, šā gada valsts budžetā ir paredzēts finansējums 200 000 eiro apmērā. 2019.gadā un 2020.gadā ik gadu nepieciešami 250 000 eiro administrēšanai un balvu fondam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu