Ieskaties - pāvesta vizīte Igaunijā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

25.septembrī Igauniju vienas dienas vizītē apmeklēs Romas katoļu baznīcas galva pāvests Francisks. Vizītes galvenais pasākums ir Svētā Mise Tallinas Brīvības laukumā, kas sākas plkst. 16.30 un to iesvētīs Viņa Svētība.

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks otrdien, 25.septembrī ar vizīti Igaunijā noslēgs Baltijas valstu apmeklējumu.

Tallinā pāvests tiksies ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu, kā arī ar valsts amatpersonām, uzrunās diplomātisko korpusu un tiksies ar jauniešiem Kārļa luterāņu baznīcā.

Pēcpusdienā viņam Sv.Pētera un Pāvila baznīcā paredzēta tikšanās ar labdarības organizācijas "Caritas" pārstāvjiem, kam sekos mise ar pāvesta homīliju Tallinas Vabaduzes (Brīvības) laukumā.

Baltijas valstu apmeklējumu pāvests Francisks sāka sestdien, ierodoties divu dienu vizītē Lietuvā. Savukārt pirmdien Romas katoļu baznīcas galva viesojās Latvijā.

Pāvests Lietuvu, Latviju un Igauniju apmeklē gadā, kad Baltijas valstis svin savu simtgadi.

Ka ziņots, vakar, 24.septembrī pāvests Franciss ieradās Rīgā. Pāvestu Rīgas lidostā sagaidīja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs un citas personas, savukārt vēlāk vērienīgāka pāvesta sagaidīšanas ceremonija notika Pils laukumā pie Rīgas pils.

Vēlāk pāvests devās uz Rīgas ostu, no kuras tālāk ar helikopteru devās uz Aglonu

Foto: Pāvesta Franciska vizīte Igaunijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu