Lielbritānija: ES pilsoņiem nebūs nekādu priekšrocību, salīdzinot ar citu valstu pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdība nolēmusi, ka pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) visiem tiks piemēroti vienādi imigrācijas noteikumi, proti, ES pilsoņiem nebūs nekādu priekšrocību, salīdzinot ar citu valstu pilsoņiem, otrdien ziņo britu raidorganizācija BBC.

Valdības lēmums ir saskaņā ar neatkarīgās Migrācijas komitejas rekomendācijām, ko atbalstījuši arī leiboristi.

Valdība atbalstījusi imigrācijas sistēmu, kas balstīta uz prasmēm, nevis nacionalitāti, BBC norādīja informēts avots.

Viena avota sniegtā informācija liecina, ka valdība vienojusies par principu, ka Lielbritānija nedos priekšroku kādas konkrētas valsts pilsoņiem, izsniedzot darba atļaujas. Taču cits avots valdībā sacīja, ka valdības vienošanās vēl nav uzskatāma par stingru lēmumu.

ES kustības brīvības princips pašreiz ļauj cilvēkiem no Eiropas Ekonomiskās zonas - visām ES valstīm un Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas - un no Šveices brīvi ceļot un strādāt šajā zonā bez vīzām, neatkarīgi no to profesionālajām prasmēm.

Lielbritānija grasās nākamā gada 29.martā izstāties no ES, taču pēc tam plānots pārejas periods līdz 2020.gada 31.decembrim.

Ierosināts, ka pārejas periodā ES pilsoņi, kas ieradīsies Lielbritānijā, saņems tās pašas tiesības un garantijas, kā tie, kas ieradušies agrāk. Tas pats attieksies uz Lielbritānijas pilsoņiem ES valstīs.

Taču nav skaidrs, kas notiks gadījumā, ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās un minētā pārejas perioda.

Kā vēstīts, britu valdības pasūtītajā pētījumā ir lasāms, ka pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Lielbritānijai strauji jāierobežo lētā darbaspēka ieplūšana no ES.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu