Pāvests Igaunijā piemin seksuālos skandālus baznīcā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks otrdien, 25.septembrī, ieradies Igaunijā, kas ir pēdējā valsts, kuru viņš apmeklē savā vizītē Baltijas valstīs.

No lidostas pāvests devās uz Kadriorgas pili, kur vinam bija tikšanās ar Kaljulaidu un viņš uzrunāja valsts amatpersonas, diplomātisko korpusu un sabiedrības pārstāvjus.

Pāvests uzrunā atzinis, ka jauni cilvēki nepievēršas ticībai, jo viņiem šķiet, ka baznīcai nav nekā, ko viņiem teikt, un jauniešus baznīca tikai kaitina.

“Jaunie cilvēki ir dusmīgi seksuālo un ekonomisko skandālu dēļ, kas netiek skaidri nosodīti. Pasivitātes dēļ mēs nespējam nopietni novērtēt jauniešu dzīvi un jūtas," teica Francisks. 

Šī bija pirmā reize pāvesta vizītes laikā Baltijas valstīs, kad viņš pieminēja skandālus, kas ir sabojājuši baznīcas reputāciju.

Pāvests teica jauniešiem, ka baznīca vēlas viņiem atbildēt ar pārredzamību, uztveramību, godīgumu, pieejamību, prieku un interaktivitāti.

Jau minēts, ka Baltijas valstu apmeklējumu pāvests Francisks sāka sestdien, 22.septembrī, ierodoties divu dienu vizītē Lietuvā. Savukārt pirmdien, 24.septembrī, Romas katoļu baznīcas galva viesojās Latvijā.

Pāvests Lietuvu, Latviju un Igauniju apmeklē gadā, kad Baltijas valstis svin savu simtgadi.

Foto: Pāvesta Franciska vizīte Igaunijā

Foto: Pāvests Francisks ierodas Aglonā

Foto: Pāvests Francisks ieradies Kauņā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu