Dikeulaka: iespēja spēlēt pret ASV katrai nav dota (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlasei Pasaules kausā pietrūka veiksmes, kuru vajadzēja nopelnīt, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības saspēles vadītāja Elīna Dikeulaka

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien savu vēsturē pirmo Pasaules kausa izcīņu noslēdza ar zaudējumu 76:102 (19:28, 23:24, 8:26, 26:24) titulētajai ASV valstsvienībai.

"Iespēja spēlēt pret ASV katrai nav dota. Visas gribējām pierādīt, kas ir Latvija - tas arī mums izdevās. Viņām bieži vien bija grūti. Trešajā ceturtdaļā bija vairāk atraisītu metienu, tāpat apmānijām viņas ar aizsardzību zonā. Nedomāju, ka pretinieces iemeta baigi daudz no ārpuses, bet nevarējām viņas īsti apturēt no apakšas. Vienkārši gājām un cīnījāmies, nedomājot par to, kā viņas spēlēs. Domājām tikai par mūsu spēles stilu," stāstīja Dikeulaka.

Latvijas izlase Pasaules kausu sāka ar zaudējumiem Ķīnai un Senegālai, jau otrajā mačā atvadoties no cerībām sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Visa iegūtā pieredze noderēs nākotnē. Jo īpaši jaunajām spēlētājam šis ir ļoti liels ieguvums, pieredze pašā augstākajā līmenī - turnīrā, kur ir pasaulē stiprākie pretinieki. Pietrūka veiksmes, bet arī tā ir jānopelna. Būs jāmācās, tu uzvari vai zaudē un mācies. Šie zaudējumi mums ir pati lielākā un smagākā mācību stunda," skaidroja basketboliste.

Patlaban 29 gadus vecā Dikeulaka spēlējusi 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs Eiropas čempionātos, kā arī tagad Pasaules kausā.

"Protams, ka olimpiskās spēles manā karjerā ir liels notikums. Tāpat arī šis turnīrs, kas diemžēl iesākās un noslēdzās negatīvi. Pirmais Pasaules kauss gan man, gan Latvijai. Bija liels pagodinājums šeit atrasties," uzsvēra Dikeulaka.

Pasaules kausa norises vietā Tenerifē bija ieradušies daudzi Latvijas izlases līdzjutēji, parūpējoties par mājas sienu atmosfēru.

"Līdzjutēju bija tik daudz un viņi bija tik kolosāli. Bez maz vai tā, ka visa Latvija būtu atbraukusi. Viņi bija mūsu dzinējs, varējām viņus dzirdēt. Tas bija neaprakstāmi. Paldies viņiem par visu. Diemžēl pievīlām gan sevi, gan līdzjutējus. Man bija ieradusies arī visa ģimene - mamma, tētis, māsa un draugi. Patīkami, ka viņi bija man līdzās, jo sezonas laikā nesanāk viņus satikt," atzīmēja Dikeulaka.

Jau nākamajā nedēļā Eiropā sāksies sieviešu basketbola sezona, bet Dikeulaka šobrīd ir vienīgā Latvijas izlases spēlētāja, kurai nav kluba.

"Tagad paņemšu brīvu un došos ciemos pie vīra [basketbola trenera Georga Dikeulaka] uz Ķīnu. Sezonu domāju sākt tikai janvārī, bet Ķīnā gan nespēlēšu. Vīrs Pasaules kausa laikā padomus nedod un cenšas neiejaukties. Lai viņš paliek kā vīrs, nevis kā treneris," atklāja Dikeulaka.

Pasaules kauss noslēgsies svētdien ar finālmaču.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu