Par latvietes izvarošanu Ziemeļīrijas tiesa vainīgajam piespriež vien piecus gadus aiz restēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policijas foto

Ziemeļīrijā notiesāts Lietuvas pilsonis Deivids Paļutis - šoreiz tiesas priekšā viņš stājās par latvietes izvarošanu, ziņo portāls "Independent.ie".

Neraugoties uz to, ka vīrietim ir jau vairākas iepriekšējas sodāmības, tiesa viņam piesprieda vien piecu gadu cietumsodu.

Šādu soda mēru par pārāk saudzīgu nodēvējusi labdarības organizācija Rape Crisis Network Ireland, kura sniedz palīdzību izvarošanā cietušām sievietēm. Organizācijas izpilddirektore pauda uzskatu, ka sods ir pārāk maigs un būtu jādara viss, lai izvarotājs neradītu risku citiem cilvēkiem, kad viņš atgriezīsies savā dzimtenē.

Piecu gadu termiņā tiks ieskaitīts arī laiks, ko Deivids Paļutis jau pavadījis ieslodzījumā, un noziedznieks īsi pirms Ziemassvētkiem tiks deportēts uz dzimto Lietuvu.

Kā jau ziņots iepriekš, 2009.gada 9.maijā kopā ar pieciem krievu tautības vīriešiem Paļutis ieradās latvietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja, kamēr blakus istabā gulēja cietušās piecgadīgais dēls. Šo noziegumu lietuvietis izdarīja laikā, kad bija izbēdzis no atvērtā tipa cietuma Īrijā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu