Bolderājas iedzīvotājs izdzird sievietes kliedzienus un steidz palīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija/ ilustratīva bilde

Piektdien, 21. septembrī, kāda sieviete Rīgā, Bolderājā, iegāja veikala priekšnamā un sajuta, ka viņai no kakla kāds norauj zelta ķēdīti. Sieviete pavērsa skatienu uz aizmuguri un pamanīja ļaundari – jaunu vīrieti, kurš ar norauto ķēdīti metas laukā pa durvīm, informē Valsts policija.

Sieviete sāka skaļi kliegt un viņas palīgā saucienus izdzirdēja kāds garāmgājējs.

Aptverot notikušo, drosmīgais vīrietis metās ļaundarim pakaļ. Pāris desmitus metru attālumā no nozieguma vietas ļaundaris pakrita un aculiecinieks viņu aizturēja, pēc kā izsauca policiju.

Notikuma vietā ieradās Rīgas pašvaldības policijas un Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri aizdomās turēto personu nogādāja policijas iecirknī.

Pārbaudot viņa identitāti, noskaidrots, ka aizturētais vīrietis ir dzimis 1988. gadā un iepriekš nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Ķēdīte ir atdota īpašniecei.

Valsts policija izsaka pateicību drosmīgajam iedzīvotājam, kurš uz notikuma vietu izsauca policiju un, riskējot ar savu drošību, pat darīja vairāk nekā šādā situācijā būtu prasīts - pats aizturēja noziedznieku līdz policistu ierašanās brīdim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu