Nīderlandē velobraucējiem aizliegs lietot mobilos tālruņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS

Nīderlandē velobraucējiem aizliegs braukšanas laikā lietot mobilos tālruņus, izņemot brīvroku režīmā.

"Aizliegts lietot mobilu elektronisko ierīci, braucot ar jebkādu transportlīdzekli (ieskaitot velosipēdu)," teikts likumprojektā, kurš stāsies spēkā nākamā gada jūlijā.

Vieglo un kravas automašīnu vadītājiem jau ir aizliegts lietot mobilos tālruņus, izņemot brīvroku režīmā, bet jaunajā likumā konkrēti minēti velosipēdi.

Maksimālais sods autovadītājiem ir 230 eiro un tāds varētu būt arī velobraucējiem, tomēr valdība vēl gaida publisko konsultāciju rezultātus.

Nīderlandieši ir aktīvi velobraucēji un uz valsts 17 miljoniem iedzīvotāju ir vairāk nekā 22 miljoni divriteņu. Valstī ir arī desmitiem tūkstoši veloceliņu.

Kā pavēstīja Nīderlandes ceļu satiksmes negadījumu upuru biedrības prezidente Nelija Volebregta, ceturtā daļa no pagājušajā gadā uz Nīderlandes ceļiem bojāgājušajiem 613 cilvēkiem dzīvību zaudējuši uzmanības novēršanas dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu