Krištopana sieva Aija par laulību: ja nepatiks, varu precēties vēlreiz

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Laulībā, kura sākās gandrīz kā joks, Aija un Vilis Krištopani  nodzīvojuši jau gandrīz četrdesmit gadu.

Blakus savam Vilim Aija piedzīvojusi dažādus laikus - premjera sieva, ministra sieva, pa vidu vēl "Misis Latvija" kronis. Pa šo laiku, sākot apsaimniekot mantotos īpašumus, Aija pati kļuvusi par miljonāri. Un bērni izauguši. (..) Jaunākajā žurnālā "Ieva" viņa stāsta, kā ir dzīvot kopā ar Vili. (..)

Šovasar Vilis dzīvojis laukos Lietuvas pierobežā Ērberģē un atbraucis pie sievas tikai pāris reižu nedēļā. Vaicāta, vai tādās attiecībās nav grūti un mazliet vientulīgi, Aija stāsta: "Tagad, kad vairāk darba, viņš atbrauc biežāk. Vispār Vilis dzīvo laukos, viņam tur patīk, bet man nav grūti. Pie vientulības arī pierod un tajā atrod vēl lielāku harmoniju. Kādreiz man bija bail palikt vienai, tagad esmu pieradusi. Tad man ir laiks darīt, ko es gribu. Piemēram, kad gribu kaut kur ceļot, man vajag laiku, lai varu visu izpētīt un neviens netraucē." (..)

Krištopanu pāris esot apprecējušies ļoti jauni. "Ļoti jauna, man bija deviņpadsmit," Aija turpina. "Es to neuztvēru nopietni, man likās - ja nepatiks, varu precēties vēlreiz. Pat nedomāju, vai to otru cilvēku vispār pazīstu. Vilis bija basketbolists, es no sporta vispār neko nesapratu.

Mana labākā draudzene pat neatnāca uz kāzām, viņa teica, ka esmu jokaina, ja tā uzreiz precos. Mēs ar Vili viens otru pazinām vienu minūti, kad viņš pateica: precamies! Mūsu pirmā tikšanās notika vienās kāzās. Ne no manas puses tas bija nopietni, ne no viņa puses varēja būt nopietni. Likās kā spēle. Un nākamgad mums būs 40 gadu kopā.” (..)

"Protams, dusmas man ir bijušas. Bet sev biju noteikusi, ka nekad nebūšu pirmā, kas pateiks: šķiramies! Un Vilis tieši tāpat, viņš nekad man to nav pateicis. Es vienmēr analizēju: bet kas būtu labāks no tā, ja es izšķirtos? Vilis ir manu bērnu tēvs, es ar to nodotu to, kas ir bijis, un nodotu arī bērnus. Attiecības jau nesalīmēsi, tas ir kā sasist vāzi. Taču mums pat vislielākajos strīdos ir tā gudrība otru nepazemot un nenodot," Aija atzīst.

Visu interviju lasi jaunākajā žurnālā "Ieva".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu