Aizturēts vīrietis, kurš jauniešiem uz ielas Rīgā atņēmis mobilos telefonus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī saņemta informācija no cietušajiem par trīs gadījumiem, kad laika posmā no šā gada 18. septembra līdz 22. septembrim jauniešiem Rīgā uz ielas tika atņemti mobilie telefoni. Viens no cietušajiem bija nepilngadīgs, pārējie - mazliet vecāki. Noziegumi bija izdarīti Daugavpils, Maskavas un Krasta ielās dienas laikā.

Divos gadījumos nepazīstams vīrietis bija piegājis uz ielas vienatnē ejošam jaunietim un, draudot piekaut, pieprasījis atdod mobilo telefonu. Savukārt trešajā reizē ļaundaris bija paprasījis jaunietim mobilo telefonu, aizbildinoties ar ārkārtas nepieciešamību piezvanīt kādam paziņam. Jaunietis lūdzis nosaukt paziņas mobilā telefona numuru, lai varētu viņam piezvanīt, taču svešinieks izrāvis telefonu no rokām un aizbēdzis.

Policisti noskaidroja, ka visus šos noziegumus, visticamāk, izdarījusi viena persona. Izmeklēšanas laikā Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti nonāca pa pēdām aizdomās turētajam – 1991. gadā dzimušam vīrietim, kurš jau iepriekš bija sodīts par laupīšanām un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Pēc ļaundara atrašanās vietas noskaidrošanas, vakar, 26. septembrī, likumsargi viņu aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta (par zādzību nelielā apmērā), par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija šobrīd skaidro, kur vīrietis licis jauniešiem atņemtos mobilos telefonus.

Rīt, 28. septembrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šai personai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu