Jaunups: situācija ar finansējumu draud būt ļoti kritiska

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" gaidāmajā sezonā tēmēs uz diviem tituliem, cenšoties atgūt valsts čempionu godu, kā arī uzvarēt pirmajā Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas turnīrā, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem sacīja kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

"VEF Rīga" šī būs īpaša sezona, jo klubs atzīmē savu 60.gadadienu kopš pirmās spēles aizvadīšanas.

"Šogad ir daudz būtisku pārmaiņu, tostarp Latvijas un Igaunijas Basketbola līga. Tas būs pietiekami liels notikums, daudz kā jauna. Sazin, kā šis čempionāts noslēgsies, bet mēs esam pozitīvi satraukti," uzrunā medijiem sacīja Jaunups.

"Mūsu mērķi ir identiski pērnajiem – VTB Vienotajā līgā īzcīnīt vietu "play-off", atgūt Latvijas čempiontitulu, kā arī uzvarēt Latvijas un Igaunijas Baltijas līgā. Tajā esam starp favorītiem, bet aicinu nenovērtēt Tallinas "Kalev"/"Cramo". Daudzi runā, ka šis klubs jaunajā sezonā varētu pārsteigt," mērķus ieskicēja Jaunups, kurš uzskata, ka apvienotās Latvijas un Igaunijas līgas izveidošana bijis ļoti racionāls ceļš.

"Optimāls mērogs būtu visas trīs Baltijas valstis. No šāda viedokļa vērtēju pozitīvi. Ja vērtējam, ka klubu līmenis pie mums būtiski krities, šis solis šķiet vēl pozitīvāks. Lai arī komandas, kuras ir ar ambīcijām, tagad ir vairāk. Skaidrs, ka šī sezona būs eksperiments visiem," piebilda kluba vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka vasara ir aizvadīta grūtā darbā visās frontēs, jo jubilejas sezonu "VEF Rīga" vēlas aizvadīt īpaši.

"Finanšu jomā ir zināma stagnācija, bet ir patīkams pārsteigums – būsim tādā pašā līmenī kā iepriekšējā sezonā, bet diemžēl nav iespējams progresēt. Esam optimistiski noskanoti. Paldies galvenajam trenerim Jānim Gailītim un pārējiem treneriem, kā arī kluba darbiniekiem par aizvadīto komplektācijas darbu. Esam ļoti gandarīti. Tuvu 100% no tā, ko vēlējāmies starpsezonā paveikt – attiecībā uz Mareku Mejeri, kurš paliks mūsu klubā, kā arī uz papildinājumiem," par komplektāciju apmierināts bija Jaunups.

Kluba prezidents gan neslēpa, ka finansiālajā ziņā pastāv zemūdens akmeņi.

"Situācija ar finansējumu draud būt ļoti kritiska. To redzējām šīs vasaras ietvaros. Klubi, kas bija stabili, vai nu beiguši eksistēt vai arī spiesti būtiski samazināt finansējumu. Ļoti ceru, ka publiskās aktivitātes no virknes Latvijas sportistu un funkcionāru sasniegs dzirdīgas ausis. Optimistiski skatāmies uz decembri, bet, ja nebūs būtisku pārmaiņu, var sekot krīzes vilnis. Mūsu budžets faktiski ir ap 1,4 miljoniem eiro, tomēr inflācija ir pieaugusi. De facto budžets ir mazāks, jo dažādi pakalpojumi paliek dārgāki. Jāstrādā būs pat vēl nedaudz efektīvāk," uzskata "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs.

Jaunups norādīja, ka Latvijas un Igaunijas līgas izveide klubiem var palīdzēt finansējuma piesaistē.

"Ja skatāmies uz finansiālo procesu, tas ir bez argumentiem. Tikai Latvijas tirgus sponsoru piesaistīšanai - tas ir nenopietni. Piecām komandām aizraujošu čempionātu ir grūti izspēlēt – kritums pēc tam tomēr ir dramatisks. Labi, ka šāds ceļš ir sākts. Skaidrs, ka nebūs viegli, būs kritika, bet ceru, ka šis eksperiments pēc gada tiks atzīts par veiksmīgu. Šis darbs nesīs augļus – ja ne uzreiz, tad pēc kāda laika. Cerams, arī brāļi lietuvieši pēc kāda laika pieklauvēs pie durvīm," sacīja Jaunups.

Tāpat viņš atklāja, ka ar komandas jaunpienācēju Artjomu Butjanokovu līgums ir uz īsāku periodu nekā uz visu sezonu.

"Skatīsmies. Tas saistīts ar vairākiem faktoriem – Mejera atveseļošanos un kāds būs viņa sniegums. Neizslēdzu, ka viņš varētu palikt uz visu sezonu, bet, iespējams, tieši saistībā ar viņu būs pirmie jaunumi," piebilda Jaunups.

Tikmēr komandas galvenais treneris bija pārliecināts, ka komandai šosezon izdosies labot iepriekšējās sezonas beigās pieļautās kļūdas.

"Protams, pagājusī sezona nebija slikta, bet bija vājas beigas. Esam pārliecināti, ka labosim kļūdas. Treneru štābā ir nelielas izmaiņas – piesaistīts fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernštreits. Viņš ir augstākās klases speciālists," teica treneris.

"No iepriekšējās sezonas esam saglabājuši sešus spēlētājus. Katrs no viņiem bija liela daļa no komandas, tā vajadzētu būt arī šajā sezonā. Esam piesaistījuši trīs ārzemniekus. Pie šī leģionāru skaita turamies jau pāris gadus, ja neskaita izmaiņas sezonas gaitā. Latviešu spēlētāji nespēlēs ārzemniekiem aiz muguras," uzsvēra Gailītis.

Viņš uzsvēra, ka komandai ir peisaistīti trīs Latvijas izlases spēlētāji - Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs un Butjankovs, savukārt Roberts Stumbris pie valstsvienības durvīm var klauvēt nākotnē.

"Mūsu sagatavošanās posmu koriģēja izlases logs, bet kopumā ar paveikto esam apmierināti. Esam pārliecināti, ka sezonu sāksim tā, kā gribēsim sākt," nobeidza treneris.

Tikmēr komandas kapteinis Mareks Mejeris izcēla, ka komanda ir ļoti saliedēta, jo ir daudz latviešu spēlētāji.

"Pats nezinu, vai tuvakajā laikā vēl varēšu iziet laukumā. Domājam, sezonas laikā mums būs liels progress. Tā ir bijis gadu no gada," sacīja basketbolists, kurš iepriekšējās sezonas izskaņā guva ceļgala traumu, tāpēc jūnija sākumā viņam tika veikta operācija.

"Šobrīd mans stāvoklis ir diena no dienas. Paldies klubam, ka nesteidzina manu atgriešanos. Iespējams, nākamnedēļ sākšu trenēties kopā ar komandu. Sāku pamazām uzņemt formu, diskomforts pamazām pazūd," atklāja "VEF Rīga" līderis.

Pagājušajā sezonā "VEF Rīga" vietējā čempionāta finālsērijā ar 2-4 piekāpās "Ventspilij", bet VTB Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja Maskavas CSKA basketbolistiem.

Tikmēr pirmo oficiālo spēli šajā sezonā "VEF Rīga" aizvadīs sestdien, kad "OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā uzņems Raplas "Avis Utilitas" komandu. Tikmēr Vienotās līgas sezona startēs 5.oktobrī

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu