Piektdien “Ryanair” norisināsies tā vēsturē lielākais streiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

28. septembrī “Ryanair” piloti un apkalpojošais personāls Spānijā, Itālijā, Portugālē, Beļģijā un tagad arī Nīderlandē ir pieteikuši 24 stundu streiku,  infomē “Skycop” sabiedrisko attiecību konsultante Gita Deniškāne.

Šobrīd ir atcelti 190 lidojumi, kas ietekmēs ap 30 tūkstošus pasažieru.

Pērn “Ryanair” piekrita atzīt esošās arodbiedrības, lai izvairītos no streika 2017. gada Ziemassvētkos, taču, kā apgalvo arodbiedrības, tas arī ir bijis vienīgais solis no “Ryanair” puses, kas ir ticis sperts. “Ryanair” joprojām izvairās pielāgot katras valsts darbinieku līgumus atbilstoši vietējai likumdošanai.

“Nīderlandes arodbiedrības prasības ir pieticīgas - lai holandiešu darbiniekiem tiktu piemērotas Nīderlandes darba tiesības, iekļaujot sociālās garantijas,” informē Nīderlandes pilotu asociācija VNV.

“Ryanair” streiki sākās š.g. aprīlī un līdz šim brīdim ir tikai pieņēmušies spēkā. Augustā vien “Ryanair” tika atcelti ap 400 lidojumi, izmainot plānus vairāk nekā 50 000 cilvēkiem. Kompānija “Ryanair” publiskā paziņojumā ir vairākkārtīgi atvainojusies saviem klientiem par radušos situāciju un uzskata, ka piektdienas streiks nav nepieciešams, jo arodbiedrībām esot piedāvāta vienošanās par vietējo darba līgumu ieviešanu 2019. gadā.

“Šie streiki nodara kaitējumu “Ryanair” darbībai un klientu attiecībām. Īpaši laikā, kad naftas cenas kāpj un turpinās kāpt, mums nekas cits neatliks, kā pārskatīt uzņēmuma kapacitātes izaugsmi ziemā un 2019. gada vasarā. Mēs ļoti ceram, ka arodbiedrības būs pretimnākošas un tuvākajās nedēļās sadarbosies, lai noslēgtu vienošanos pilotu un apkalpes komandas labā, izvairoties no ietekmes uz klientiem,” apgalvo Kenijs Džeikobs (Kenny Jacobs), Ryanair mārketinga vadītājs

Šobrīd izskatās, ka streiki tomēr ir devuši rezultātus, jo 25. septembrī “Ryanair” paziņoja, ka ir parakstījuši vienošanos ar trim apkalpes komandu arodbiedrībām Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu