Karstās vasaras dēļ vairāki tūrisma objekti izjutuši apmeklētāju kritumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Karstā vasara ietekmējusi apmeklētāju skaitu Jelgavas novada tūrisma objektos, un daļā tas ir krities, šodien, tiekoties Jelgavas un apkārtnes tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, atzina tūrisma objektu vadītāji.

Uz apmeklētāju skaita kritumu norādīja Vilces muižas Tūrisma informācijas punkta vadītāja Elita Priedniece, piebilstot, ka interesentu skaits samazinājies ne tikai muižā, bet arī muižas parkā, lai arī iepriekšējās sezonas parks bijis plaši apmeklēts.

Arī aktīvās atpūtas un sporta vietas "Līgotnes" vadītājs Uldis Švānbergs seminārā klāstīja, ka apmeklētāju skaits šogad samazinājies, un īpaši tas bija jūtams jūlijā, kad notikuši Dziesmu un Deju svētki.

Viņam piekrita arī atpūtas kompleksa "Viesu līči" vadītājs Modris Jansons, kuru īpaši sarūgtināja zems bērnu atrakciju pilsētiņas apmeklētāju skaits. Jansons, kurš ir arī Jelgavas novada domes deputāts, norādīja vēl uz kādu problēmu, ar kuru sastopas pakalpojumu sniedzēji, proti, darbaspēka trūkumu.

"Mūsu darbinieki ir saimnieka vietnieki zemes virsū, bet varam maksāt tikai no tā, ko esam nopelnījuši," gan Jansons, gan citi tūrisma pakalpojumu sniedzēji klāstīja, ka bieži vien no tūristiem dzird pārmetumus par augstām ieejas maksām objektos, jo pašvaldību objektos šī maksa ir zemāka vai ieeja vispār ir par brīvu.

Taču daļa pakalpojumu sniedzēju norādīja, ka apmeklētāju skaits aizejošajā sezonā ir bijis pietiekams. Piemēram, atpūtas kompleksā "Grantiņi", kas nodrošina atpūtu pie ūdens, kempinga un atpūtas mājiņas bijušas rezervētas visu vasaru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu