Markus Riva Maskavas metro gandrīz noturēts par sātanistu (5)

Komentē mūziķis
Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūziķis Markus Riva vienmēr ir pārsteidzis publiku gan Latvijā, gan ārpus tās, ar savu harismu, dziesmām, aktiermeistarību, kā arī sportisko dzīvesveidu. Tomēr Apollo.lv noskaidroja vēl kādu par mūziķi interesantu faktu - viņš ir liels dažādu reliģiju entuziasts. 

Kā stāsta Riva, viņš ir kabalas mācības, budisma, jogas un čakru pētīšanas piekritējs.  "Nevarētu teikt, ka es pieskaitu sevi pie kādas konkrētas reliģijas, jo man patīk no katras reliģijas paņemt kaut ko savu. Katra no reliģijām ir ar savu filozofiju un gudrām dzīves atziņām, kas patiesībā ir universālas visās reliģijās, tikai tas pasniegšanas veids lielākoties atšķiras."

Reliģijas esot veids, kā mūziķis izzina sevi un smeļas enerģiju. "Man vienmēr paticis ceļot, un jau no bērnības to daudz arī daru. Esmu sapratis, ka savu naudu labāk ieguldu ceļošanā, nekā pērkot mājas vai mašīnas. Līdz ar to man šķiet, ka reliģijas un kultūra arī tādā izzināšanas veidā ir ceļošana – lasi grāmatas, saproti, kā cilvēki tajā pusē dzīvo, kā domā."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Markus Riva (@markusriva) on

Tāpat Rivam uz rokas ir uztetovēts krusts, kura dēļ mūziķis iekļuvis amizantā situācijā - viņš gandrīz noturēts par sātanistu.

"Nesen man bija ļoti interesanta situācija Maskavas metro."

"Es braucu un turēju roku pie stangas, līdz pie manis pienāca klāt miermīlīgs vīrietis ar bībeli rokās un prasīja, kāpēc man uz rokas ir uztetovēts krusts? Jo bībelē tiek runāts par to, ka nedrīksti savu ādu apzīmogot nekādā veidā, un tāds spēcīgs simbols ir pretrunā ar bībeli. Līdz tam es nemaz  nebiju aizdomājies."

"Taču pēc tam padomāju, ka laiki un apstākļi, kādos mēs dzīvojam, mainās. Un tas, ka man ir uztetovēts krusts, nenozīmē, ka esmu kaut kāds antikrists. Jo man vēl roka toreiz bija augšā un izskatījās, ka tas krusts ir otrādi, līdz ar to tas vīrietis droši vien domāja, ka es tiešām esmu sātanists. Bet mēs pēc tam miermīlīgi parunājām, un tas man lika aizdomāties, cik daudzi reliģiski simboli ir mums apkārt," stāsta Riva. 

Kā skaidro mākslinieks, viņš tic augstākiem spēkiem, taču netic tādai parādībai kā NLO. "Es nepiederu pie vienas konkrētas reliģijas. Ticu, ka dažādas lietas mūsu dzīvē sakārtojas, pateicoties augstākiem spēkiem, neatkarīgi no tā, vai tas ir liktenis, vai dievs, vai vairāki dievi. Tas arī palīdz dzīvot, ka mēs varam novelt ķibeles uz kādu!"

Fotogalerija: Markus Riva iesilda publiku pirms Ritas Oras uzstāšanās
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu