57% bērnu un pusaudžu internetu lieto vismaz trīs stundas dienā

Aptauja
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

57% bērnu un pusaudžu internetu lieto vismaz trīs stundas dienā, aptaujā noskaidrojusi Kultūras ministrija (KM).

Kā šodien droša interneta kampaņas "Supervaroņi internetā" atklāšanas pasākumā norādīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), tikai daži bērni internetā meklē informāciju, kas nepieciešama mācībām vai saistīta ar citām interešu jomām, bet pārsvarā laiku tīmeklī pavada bez īpaša nolūka. Lai būtu droši, ka bērni nav apdraudēti interneta vidē, ir nepieciešams attīstīt viņu medijpratību, norādīja ministre.

Savukārt Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Artis Velšs norādīja, ka mūsdienās internets vairs nav tikai vieta izklaidei, tas ir kļuvis par ikdienas sastāvdaļu ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem agrā vecumā. Bērni lielākoties satiekas ne tikai spēļu laukumos, bet arī tīmeklī. Tieši tādēļ ir tik būtiski jau līdz ar pirmajiem soļiem internetā mācīt, kā tajā nepaklupt un kā rīkoties, ja gadījusies ķibele.

Kampaņas "Supervaroņi internetā" gaitā piecus līdz astoņus gadus veciem bērniem tiks mācīti medijpratības pamati, piemēram, ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam, kad saukt palīgā pieaugušo, kam bērns uzticas, kas internetā var būt mānīgs, kā uzvesties internetā un kā internets var palīdzēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu