Iedzīvotāji par vēlēšanām: "Kur jāiet? Kaut kur Vecrīgā laikam...?" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Strauji tuvojas visai valstij nozīmīgs notikums - 13. Saeimas vēlēšanas. Tajās piedalīties ir pilsoņa pienākums, bet cik daudzi to darīs un vai vispār zina, kā šis process notiek? Apollo devās ielās to noskaidrot.

Iedzīvotāju atbildes atšķiras - kāds nezina, ko īsti vēlēs - Saeimu vai prezidentu, kādu uztrauc, vai iecirknī varēs iekļūt ratiņkrēslā.

Kāda Stacijas laukumā satikta garāmgājēja pauda apņēmību vēlēšanās piedalīties - viņai esot 18 gadu, tātad visas - vēlēšanu iecirkņu - durvis vaļā. Bet - kur gan jādodas? 

"Kur jāiet? Uz Rīgas domi vai tur kaut kur. Vecrīgā laikam..." sarunā ar portālu Apollo pauž 18 gadus vecā Viktorija. 

Noskaties video!

Viktorija

Bet Vecrīgā atrodami vien divi no aptuveni 1000 vēlēšanu iecirkņiem Latvijā.

Kur jāiet?

Ja atrodies Latvijā, vēlēt vari doties uz jebkuru iecirkni. Tam nav jābūt deklarētās dzīvesvietas tuvumā - izvēlies kartē sev tuvāko un ērtāko vietu, un dodies turp!

Nobalsot iespējams arī, ja atrodies ārzemēs. Tad noderēs ārzemju vēlēšanu iecirkņu karte.

Savukārt, ja nav iespējams nobalsot vēlēšanu dienā, tad laikā no 3. līdz 5. oktobrim var nodot balsi glabāšanā. To var izdarīt īpašos vēlēšanu iecirkņos, noteiktos laikos. Latvijā darbosies 58 īpašie iecirkņi - sarakstu ar tiem vari apskatīt šeit.

Tie vēlētāji, kuri nevar ierasties vēlēšanu iecirknī veselības stāvokļa dēļ, kā arī šo vēlētāju aprūpētāji, var balsot savā atrašanās vietā. Lai to izdarītu, no 1. līdz 6. oktobrim pulksten 12.00 jāpiesakās tuvākajā iecirknī.

Atceries:

  • vēlēšanas notiek 6. oktobrī, no pulksten 7 līdz pulksten 20;
  • balsot var jebkurā iecirknī, arī ārpus Latvijas;
  • ja nav iespējams nobalsot vēlēšanu dienā, trīs dienas pirms tam iespējams nodot balsi glabāšanā;
  • ja nav iespējams ierasties veselības stāvokļa dēļ, balsošana var notikt arī mājās.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu