Lietuvas robežsargi aizturējuši Latvijas pilsoņa automašīnu ar četriem vjetnamiešiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas robežsargi Lazdiju rajonā, kas robežojas ar Poliju, aizturējuši 26 gadus vecu Latvijas pilsoni, kas savā automobilī vedis četrus nelegālos migrantus no Vjetnamas, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežapsardzes dienests (VSAT).

VSAT Kalvarijas iecirkņa robežsargi, ceturtdien izlases kārtībā pārbaudot transportlīdzekļus uz ceļa Lazdiji-Sejni, ievēroja automobili "Toyota Avensis" ar Latvijas reģistrācijas numuru, kas aizdomīgi cieši turējās aiz kāda Polijas virzienā braucoša baļķu vedēja.

Vieglās automašīnas vadītājs, kas acīmredzot bija pamanījis ceļmalā stāvošo robežsargu mašīnu, apgrieza mašīnu un devās atpakaļ Lazdiju virzienā. Pēc pāris kilometriem robežsargi viņu panāca. Autovadītājs apturēja mašīnu ceļmalā un uzrādīja robežsargiem personas dokumentus.

Mašīnā līdz ar viņu atradās četri pasažieri samirkušās drēbēs. Trīs no viņiem uzrādīja Vjetnamas pilsoņu pases, kas izdotas 18 un 38 gadus veciem vīriešiem un 19 gadus vecai sievietei, ceturtajam līdzbraucējam personas dokumentu nebija, viņš stāstīja, ka ir 21 gadu vecs Vjetnamas pilsonis. Šengenas vīzu ārvalstnieku dokumentos nebija.

Latvijas pilsonis aizturēts. Pret viņu sākta pirmstiesas izmeklēšana par cilvēku nelikumīgu vešanu pāri valsts robežai, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem. Viņa automobilis paturēts VSAT Kalvarijas iecirkņa teritorijā. Iecirkņa telpās pagaidām izmitināti arī visi četri vjetnamieši, kamēr VSAT darbinieki izskatīs jautājumu par viņu tiesisko statusu Lietuvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu