Grieķijas dienvidus skar spēcīga Vidusjūras viesuļvētra "Sorbas"

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA / Scanpix

Grieķijas dienvidrietumus sestdien, 29.septembrī skārusi viesuļvētra "Sorbas", izraisot elektroenerģijas pārrāvumus un liekot apturēt prāmju satiksmi ar salām Egejas jūrā.

Prāmju satiksme apturēta starp Pirejas ostu un Kiklādas salām, tādām kā Mikona un Santorine, kā arī Rodas un Kosas salām.

Tiek ziņots par lieliem viļņiem un spēcīgu vēju. Tomēr nav ziņu par cietušajiem, jo cilvēkiem ieteikts uzturēties iekštelpās.

Meteorologi prognozē, ka tuvākajās 48 stundās vētra virzīsies uz ziemeļaustrumiem un sāks zaudēt spēku.

Viesuļvētra jau izraisījusi plūdus Tunisijā un Lībijā.

Spēcīgas Vidusjūras viesuļvētras izraisās vienu divas reizes gadā. Parasti tās tiek pieredzētas septembrī un oktobrī, kad ūdens virsmas temperatūras Vidusjūrā joprojām ir augstas.

Sagaidāms, ka sistēma sestdien lēni virzīsies pāri Krētai un Grieķijas dienviddaļai, tad straujāk svētdien sāks virzīties uz Turcijas rietumdaļu.

Atsevišķos Grieķijas un Turcijas rajonos gaidāmas spēcīgas lietavas un stipri vēji.

Krētā un citās Grieķijas dienvidu salās nokrišņu daudzums var sasniegt 100 līdz 150 milimetrus, un tā rezultātā var izraisīties plūdi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu