Latvijas valsts mežu karjerā atrasti nesprāguši kara laika lādiņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja "Latvijas valsts meži" (LVM) derīgo izrakteņu ieguves vietā "Svente I" augusta nogalē atrasti nesprāguši kara laika lādiņi, liecina informācija LVM mājaslapā.

Kompānijā norāda, ka, veicot minerālo materiālu ieguvi no slāņa, tika izrakti četri lādiņi. Derīgo izrakteņu ieguves vietā strādājošie līgumpartneri sazinājās ar Valsts policiju, taču pēc tam tika nolemts sazināties ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvjiem, kas lādiņus neitralizēja. Pašlaik visa derīgo izrakteņu ieguves vietas teritorija tiek pārmeklēta.

LVM atgādina, ka pēckara munīcija Latvijā nav retums, it īpaši zonās, kur norisinājušās kaujas vai veidoti ierakumi un atbalsta pozīcijas.

"Veicot dažādus zemes rakšanas darbus derīgo izrakteņu ieguves vietās, kā arī meža infrastruktūras objektos, darbu veicējiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem un, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, jāsazinās ar NBS, kas veic munīcijas neitralizēšanu un teritorijas papildus pārmeklēšanu," norāda LVM.

LVM rīcībā ir vairāk nekā 100 karjeri, kuri atrodas visā uzņēmuma teritorijā - gan mežos, gan tuvāk apdzīvotām vietām. Karjeru izveides vietas tiek rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, taču vienlaicīgi apmierinātu uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzību pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu