Par latvietes izvarošanu Ziemeļīrijas tiesa Lietuvas pilsonim piespriedusi piecu gadu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par latvietes izvarošanu Ziemeļīrijas tiesa Lietuvas pilsonim piespriedusi piecu gadu cietumsodu, atsaucoties uz "Independent.ie", vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Portāls norāda, ka vīrietim ir jau vairākas iepriekšējas sodāmības. Piecu gadu termiņā tiks ieskaitīts laiks, ko Lietuvas pilsonis jau pavadījis ieslodzījumā, un noziedznieks īsi pirms Ziemassvētkiem tiks deportēts uz Lietuvu.

Šādu soda mēru par "pārāk saudzīgu" nodēvējusi labdarības organizācija "Rape Crisis Network Ireland", kura sniedz palīdzību izvarošanā cietušām sievietēm. Sods esot pārāk maigs un būtu jādara viss, lai izvarotājs neradītu risku citiem cilvēkiem, kad viņš atgriezīsies savā dzimtenē, uzsver organizācija.

Portāls skaidro, ka 2009.gada 9.maijā vīrietis kopā ar pieciem krievu tautības pārstāvjiem ieradās latvietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja, kamēr blakus istabā gulēja cietušās piecgadīgais dēls.

Šo noziegumu lietuvietis izdarījis laikā, kad bija izbēdzis no atvērtā tipa cietuma Īrijā, kur viņš izcieta sodu par uzbrukumu Monaganas pilsētā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu