Karaliene Elizabete II prot vadīt automašīnu, taču ir viens neparasts fakts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANK AUGSTEIN/TT NYHETSBYRÅN

Nav šaubu, ka Anglijas karalienei ir neparasta dzīve, bet izrādās, ka ir arī dažas visai parastas lietas, ko karaliene dara. Viņa labi pieprot uzklāt lūpukrāsu publiskās vietās, kā arī ir slavena ar savu neizsmeļamo mīlestību pret zirgiem. Taču ir vēl kāda lieta, kas viņu pietuvina parastajiem cilvēkiem, un tā ir braukšana ar auto, vēsta izdevums "Popsugar". 

Jā, karaliene prot vadīt automašīnu un joprojām to dara! Viņa iemācījās braukt, kad mācījās par mehāniķi 2. Pasaules kara laikā 1945. gadā. Lai gan šobrīd karaliene biežāk pārvietojas luksus automobiļu aizmugurējā sēdeklī vai zirga karietē, ik pa laikam viņa pati tomēr sēžas pie auto stūres. 

Pēdējo reizi karaliene pieķerta vadām Range Rover automašīnu 2017. gada maijā, kad viņa apmeklēja Vindzoras zirgu skriešanās sacīkstes. Tikai dažas dienas pirms tam viņa sēdās pie Jaguar stūres, lai dotos mājās no dievkalpojuma. 

Taču ir viens "āķis", kas padara karalienes braukšanu jo interesantāku - izrādās, ka viņai nemaz nav autovadītāja apliecības. Viņa ir vienīgā, kas Lielbritānijā var braukt bez vadītāja apliecības. Tāpat kā karalienes automašīnām nav nepeiciešamas valsts reģistrētās numurzīmes. 

Foto: Tauta sveic Lielbritānijas karalieni Elizabeti dzimšanas dienā

Foto: Lielbritānijā atzīmē kralienes Elizabetes II 92. gadu jubileju

Foto: Karalienes Elizabetes krāšnie tērpi no jaunības līdz mūsdienām

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu