Braients: 2003. gadā gribēju apvienot spēkus ar Maiklu Džordanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ROBERT HANASHIRO/REUTERS

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kobe Braients atzinis, ka 2003. gadā vēlējās pievienoties leģendārajam Maiklam Džordanam Vašingtonas "Wizards" komandā , vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kā zināms, tad basketbola leģenda Maikls Džordans savu karjeru noslēdza tieši 2003. gadā. Pieckārtējais līgas čempions Braients atzinis, ka tā gada vasarā bija tuvu tam, lai pierunātu Džordanu līgā aizvadīt vēl vienu sezonu, kā arī apvienot spēkus "Wizards" vienībā.

"Vēlējos aizvadīt kopā ar viņu sezonu. Mēs būtu izcīnījuši čempiontitulu, esmu drošs," sacīja Braients. 

Tajā laikā jau daudz tika runāts par Braienta un Šakila O'Nīla nesaskaņām Losandželosas "Lakers" komandā. Abi kopā bija paspējuši jau izcīnīt trīs NBA čempiontitulus, tādēļ abu tandēma izjukšana bija gaidāma.

Džordans un Braients bija labi pazīstami arī ārpus basketbola laukuma. Reiz intervijā ESPN Braients atzinis, ka viņš Džordanu uzskata par savu lielo brāli, kuram vienmēr ir varējis jautāt pēc padoma. Basketbolistu kopējā sadarbība būtu bijusi interesanta, jo abi piekopa ļoti līdzīgu spēles stilu. 

Nacionālās basketbola asociācijas karjeras laikā Džordans 14 sezonu laikā kļuva par seškārtēju līgas čempionu. Tikpat reižu viņš tika nosaukts par finālsēriju vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

Džordans 10 reizes tika iekļauts līgas simboliskajā izlasē. Vidēji spēlē viņš guva 30,1 punktu, savāca 6,2 atlēkušās bumbas un veica 5,3 rezultatīvas piespēles partneriem. Savukārt izslēgšanas mačos viņam vidēji 32,4 punkti, 5,1 atlēkusī bumba un 3,5 rezultatīvas piespēles. Savu basketbolista karjeru Džordans noslēdza 2003. gadā. 

Savukārt pieckārtējais NBA čempions Braients savu karjeru noslēdza 2016. gadā, pavadot 20 sezonas Losandželosas komandas sastāvā. Savā pēdējā spēlē Braients guva 60 punktus, tādējādi aizejot no līgas ar lielu troksni.

Vidēji spēlē karjeras laikā Braients guva 25 punktus, atdeva 4,7 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu