Mūrniece: Pēdējā Saeimas sēde būs saspringta un gara (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien gaidāmā pēdējā šī parlamenta sasaukuma sēde būs saspringta un gara, intervijā Latvijas Televīzijas radījumā "Rīta panorāma" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece klāstīja, ka darba kārtībā ir likumprojekts par bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu publiskošanu internetā, jautājums par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu, Diasporas likums, ierobežojumi ātro kredītu reklamēšanā un citi jautājumi.

Mūrnieces uzsvēra, ka darba kārtībā ir svarīgi jautājumi, kas skar visu sabiedrību.

"Darba kārtība ir saspringta, sēde būs gara," viņa prognozēja, nenoliedzot, ka atsevišķos jautājumos valda "zināma neprognozējamība".

Norādīta uz drošības dienestu paustajām bažām par VDK dokumentu publiskošanu internetā, Mūrniece sacīja, ka deputātiem ir jāpieņem gala lēmums. Savukārt drošības dienestu iebildumi esot bijuši nepārliecinoši.

"Man nav skaidrs, kā īsti tas var mazināt drošības situāciju valstī," pauda Saeimas priekšsēdētāja, piebilstot, ka virkne valstu to ir izdarījušas un tajās tagad neesot iespējama nekāda slepena "čekas maisos" esošo cilvēku ietekmēšana.

Kā ziņots, jau šo sestdien notiks 13.Saeimas vēlēšanas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu