Jūrmalas domes opozīcija gatavojas rosināt Trukšņa atstādināšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas domes opozīcija gatavojas rosināt par kokaīna šļirču uzglabāšanu sodītā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atstādināšanu no amata, aģentūrai LETA apstiprināja Jūrmalas domes deputāti.

"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban jau notiek sarunas ar opozīcijas partijām un, iespējams, jau šodien tiks sasaukta ārkārtas sēde, kurā mēram tiks izteikta neuzticība. Viņš arī sacīja, ka policijas noteiktais sods - 100 eiro - ir nesamērīgs, jo "pat zālītes smēķētājiem tiek piemēroti bargāki sodi".

Līdzīgu viedokli aģentūrai LETA pauda arī partijas "Tev, Jūrmalai" deputāts Mārtiņš Stulpiņš, sakot, ka "parastais cilvēks jau sen sēdētu cietumā" par tādu pārkāpumu. Stulpiņš norādīja, ka viņa pārstāvēta partija ir gatava vienoties ar kolēģiem, lai rosinātu Trukšņa atkāpšanos.

Trukšņa biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse aģentūrai LETA sacīja, ka par radušos situāciju nevar sniegt komentāru, jo tas esot personiskas dabas jautājums, "kas ar pašvaldības darbu nekādā veidā nav saistīts". Ar pašu Truksni aģentūrai LETA sazināties pagaidām nav izdevies.

Jūrmalas domē koalīciju veido Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa". Opozīcijā strādā VL-TB/LNNK un partijas "Tev, Jūrmalai" deputāti.

Kā ziņots, Valsts policija Jūrmalas mēru Truksni sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi viņam 100 eiro naudas sodu, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas "No sirds Latvijai" (NSL) un ZZS iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu sodījusi saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46.pantu par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu, ziņoja "Nekā personīga". Jūrmalas domē raidījumam nekādi komentāri par šo lietu netika sniegti.

Savukārt sociālo tīklu lietotājus gan vairāk ieinteresējis nevis pats skandāls, bet gan veids, kā kokaīns lietots. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu