Timma: Šogad jūtos komfortablāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BC Olympiacos

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles stils ir līdzīgs Grieķijas klubā Pirejas "Olympiakos" piekoptajam, uzskata šīs vienības basketbolists Jānis Timma.

Timma un Jānis Strēlnieks šajā sezonā spēlēs plecu pie pleca vienā no Grieķijas zināmākajiem klubiem "Olympiakos". Jaunā čempionāta sezona sāksies šajā nedēļas nogalē, kamēr ULEB Eirolīgai starts tiks dots nākamnedēļ.

"Šī laikam ir pirmā reize vēsturē, kad divi latvieši spēlēs vienā Eirolīgas komandā," sarunā ar "Eurohoops" izteicās Timma, kurš "Olympiakos" vienībai pievienojās šajā vasarā, pārnākot no Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia". "Domāju, ka Latvijas izlases spēles stils ir līdzīgs "Olympiakos". Valstsvienībā spēlējam ātru basketbolu un darām to plaši pa visu laukumu, turklāt mums ļoti patīk mest tālmetienus."

Iepriekšējā sezonā Timma ULEB Eirolīgā kopumā 33 spēlēs vidēji izcēlās ar 7,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām, kamēr Spānijas čempionātā 42 mačos caurmērā 7,8 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

"Iepriekšējā sezona man bija pirmā Eirolīgā. Tās bija lielas pārmaiņas - no Krievijas pārcelties uz Spāniju un Eirolīgu. Šajā sezonā visam jau vajadzētu būt labāk, jūtos krietni komfortablāk. Man apkārt ir labi spēlētāji, kas palīdzēs," norādīja latvietis.

Tikmēr Timmas komandas biedrs Strēlnieks uzsvēra, ka Latvijas basketbols turpina attīstīties.

"Domāju, cilvēki Grieķijā tagad pavisam noteikti zina, kur atrodas Latvija. Viņi zina, kāds ir mūsu basketbols, turklāt tagad Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlē Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs. Jaunā paaudzei ir pilnveidojusies, turklāt mums vēl joprojām ir vairāki talanti," sacīja Strēlnieks.

Strēlnieks pauda cerību, ka šī sezona būs veiksmīgāka par iepriekšējo, kurā "Olympiakos" neiekļuva ULEB Eirolīgas finālčetriniekā un palika bez Grieķijas čempiontitula.

Šovasar par "Olympiakos" galveno treneri kļuva pazīstamais Deivids Blats.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu