Usiks izvairās no atbildes, kuras valsts daļa, viņaprāt, ir Krima

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lee Smith/REUTERS

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, kuram pieder WBA, WBC, IBF, IBO un respektablā žurnāla "The Ring" čempiona jostas, portālā sport24.ru pieejamā intervijā kārtējo reizi izteicies saistībā ar Krimas aneksiju.

Usiks iepriekš atteicies nosaukt Krievijas anektēto Krimu par tās sastāvdaļu, bet regulāri arī izvairās no konkrētas atbildes, kuras valsts daļa, viņaprāt, ir Krima. Tieši šī iemesla dēļ sportists tiek neviennozīmīgi vērtēts - ir daļa, kas viņu aizstāv, bet cita daļa sabiedrības uzskata viņu par valsts nodevēju.

"Palicis grūtāk uz turieni ceļot. Ir parādījušās kaut kādas robežas un cilvēki savā starpā konfliktē. Tā ir katastrofa. Man tur dzīvo daudz draugu, treneris, kā arī tur dzīvo mans pirmais treneris, un atrodas mans pirmais boksa klubs. Katru dienu kontaktējos ar cilvēkiem, kas dzīvo Krimā," sacīja 30 gadus vecais bokseris.

Usiks dzimis un uzaudzis Simferopolē, kura atrodas Krimā, bet pēdējos gados dzīvo Kijevā. Kad šī reģiona iedzīvotājiem piedāvāja Krievijas federācijas pilsoņu pases, Usiks no tās atteicās.

"Kad esi sācis lidot, neaizmirsti ar ko kopā esi rāpojis. Nedrīkst aizmirst, no kurienes tu esi nācis. Jo vispirms par mani zināja tur - sākumā rajonā, tad pilsētā un pēc tam visā Krimā. Mani atbalstīja gan klasesbiedri, gan draugi, kas visu laiku brauca uz manām sacensībām," piebilda bokseris.

Usiks ir zināms kā reliģiozs cilvēks, un arī savā atbildē par to, kam pieder Krima, viņš piesauca dievu: "Kam pieder Krima? Dievam. Tā tas ir. Kad tā piederēs ukraiņiem? Tas atkarīgs no tautas un no tā kunga gribas. Mēģinu par to nedomāt, jo tad parasti domas aizklīst kaut kur ļoti tālu. Sāku domāt, bet tad viss paliek tādā kā miglā. Es atgaiņājos no šādām domām."

Kā zināms, Usiks nākamo cīņu aizvadīs 10. novembrī Mančestrā ar britu Toniju Beljū. Cīņas likme - ukrainim piederošās čempionu jostas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu