Zemniekam piespriež cietumsodu par grūsnas aļņu mātes nomedīšanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS

Vidzemes rajona tiesa zemniekam Gintam Sēkliņam piespriedusi astoņu mēnešu cietumsodu par malumedībām un nelikumīgu patronu glabāšanu, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Vīrietis pērn Burtnieku novada Rencēnu pagastā nelikumīgi nomedīja grūsnu aļņu māti, par ko tika ierosināta krimināllieta. Piespriestais astoņu mēnešu cietumsods Sēkliņam veidojas, daļēji saskaitot sešu mēnešu sodu par malumedībām un četru mēnešu sodu par nelikumīgu patronu glabāšanu.

Bez cietumsoda Vidzemes rajona tiesa piespriedusi medību ieroča konfiskāciju, kā arī no zemnieka nolemts piedzīt 6460 eiro valsts labā par aļņu mātes nomedīšanu.

Apsūdzētā advokāts Artis Mežgailis lūdzis tiesu savu klientu attaisnot abās apsūdzībās, arī par nelikumīgu patronu glabāšanu. Vienu viņš esot atradis zem grīdas, bet deviņas palikušas no kādreizējā likumīgā ieroča. Patronas gribējis nest uz policiju nodot, bet piemirsis. Advokāts gan tiesnesi nepārliecināja.

Zemnieks grasās tiesas lēmumu pārsūdzēt.

Vienlaikus policijā turpinās darbs pie cita kriminālprocesa - par līdzdalību šajās malumedībās. Pagaidām gan aizdomās turamie vai apsūdzētie nav.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu