"Dinamo Rīga" jāatmaksā teju 7000 eiro par aģitācijas pārkāpumiem 10. Saeimas vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Administratīvā apgabaltiesa nospriedusi, ka SIA "Dinamo Rīga" jāatmaksā 6828,89 eiro valsts budžetā saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem 10. Saeimas vēlēšanās, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Lieta nonāca apgabaltiesā, jo šī gada februārī Augstākā tiesa (AT) atcēla iepriekšējo apgabaltiesas spriedumu. AT ieskatā, tajā bija kļūdaini vērtēti apstākļi.

Savā jaunajā spriedumā apgabaltiesa norādījusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums atceļams daļā, kurā "Dinamo Rīga" valsts budžetā jāiemaksā 7317,12 eiro, taču atstājams spēkā daļā, kur uzņēmumam valsts budžetā jāiemaksā 6828,89 eiro.

Apgabaltiesas spriedums jau ir stājies spēkā, tādēļ to vairs nevar pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka 2010. gada 1.oktobrī KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļa sāka pārbaudi un konstatēja, ka Rīgā publiskās vietās - sabiedriskā transporta pieturvietās un reklāmas stendos - tika izvietota vides reklāma, proti, reklāmas plakāti ar uzrakstiem "Par labu hokeju!", "Par labu Dinamo!". Iepriekš minētais sauklis bija analoģisks "Par labu Latviju!" priekšvēlēšanu aģitācijas sauklim.

Turklāt plakātos bija hokejista Sanda Ozoliņa fotogrāfijas ar hokeja kreklu, uz kura ir cipars 8, kas bija partijas deputātu kandidātu saraksta numurs 2010. gada 2.oktobra Saeimas vēlēšanās. Līdz ar to secināts, ka plakāti slēptā veidā popularizē partiju.

Pamatojoties uz pārbaudē konstatēto, KNAB 2012. gada 2. februārī nolēma, ka "Dinamo Rīga" veica priekšvēlēšanu aģitāciju par partiju, pārkāpjot Aģitācijas likumā noteikto pieļaujamo izdevumu apmēru priekšvēlēšanu aģitācijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu