Katalonijas premjers izteicis Madridei ultimātu par neatkarības referenduma sarīkošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Katalonijas premjerministrs Kims Torra otrdien izteicis Spānijas premjerministram Pedro Sančesam ultimātu jautājumā par neatkarības referenduma sarīkošanu.

Torra sacīja, ka var liegt Sančesam nepieciešamās balsis valsts budžeta apstiprināšanai parlamentā, ja valdība līdz nākamajam mēnesim neierosinās referendumu par Katalonijas neatkarību.

Budžeta neapstiprināšana var novest pie Sančesa valdības krišanas un pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām.

Torra, kurš atbalsta Katalonijas atdalīšanos no Spānijas, runā Barselonā sacīja, ka katalāņu separātistu partijas neatbalstīs Sančesu parlamentā, ja netiks izpildītas to prasības pēc pašnoteikšanās balsojuma.

"Mūsu pacietība (..) nav bezgalīga," sacīja Tora.

"Ja priekšlikums par pašnoteikšanās realizēšanu saskaņotā, saistošā un starptautiski atzītā veidā netiks celts galdā līdz novembrim, neatkarības kustība nevar garantēt Sančesa kungam nekādu stabilitāti parlamentā."

Sančesa mazākuma valdība kontrolē tikai 84 no 350 vietām parlamentā, tādēļ nākamā gada budžeta apstiprināšanā tā ir atkarīga no citu partiju atbalsta, tostarp partijām, kas atbalsta Katalonijas neatkarības centienus.

Jau vēstīts, ka, pieminot pirmo gadskārtu kopš Katalonijas neatkarības referenduma, simtiem aktīvistu pirmdien nobloķēja reģionā galvenos ceļus un ātrgaitas vilciena līniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu