Piecus gadus vecs "mazulis" zīž mātes pienu: cik normāli tas ir? (1)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Barošana ar krūti ir process, kas ir vērtīgs gan mammai, gan mazulim, tikai rodas jautājums: cik ilgi to darīt? Gadu vai divus?

Eksperti uzskata, ka mazulis tikai ar mammas pienu jābaro ir pirmos sešus bērna dzīves mēnešus. Vēlāk ir bērniņš jāsāk "piebarot" - līdz gada vecumam. Tomēr dažas mammas ir pārliecinātas, ka tās ir novecojušas rekomendācijas un bērns ir jābaro ar mātes pienu tik ilgi, kamēr viņš pats no tā neatteiksies. Kā arguments ir minēts mātes piena nozīmīgums. Vēsturē ir bijuši gadījumi, kad bērni tiek baroti līdz pat desmit gadu vecumam...

Kāda Lielbritānijas iedzīvotāja Eimija Hardskala pieder pie tām māmiņām, kas plāno savus bērnus barot ar krūti līdz brīdim, kad viņi paši to vēlēsies, informē ārvalstu mediji.

Maksis piedzima 2013. gada jūlijā, un sākotnēji Eimijai bija nekomfortabli barot mazo ar krūti. Pēc četrām nedēļām viņa gribēja pāriet uz piena maisījumu, jo bija kaut kādas problēmas ar laktāciju, tomēr viss, par laimi, atrisinājies. Viņa "iegāja ritmā" un, kad uzzināja par mātes piena vērtīgajām vielām, nolēma "neņemt Maksi nost no krūts maksimāli ilgi".

Kad dēlam palikuši seši mēneši, Eimija sākusi viņu "piebarot". Tagad Maksim ir pieci gadi, un dažas reizes nedēļā viņš lūdz mammas krūti. Ne Eimija, ne viņas dēls pagaidām neplāno to pārtraukt.

Viņa uzskata, ka, ja kaut kas netiek uzskatīts par kultūras normu, nenozīmējot, ka esot nepareizi. Viņa uzskata arīdzan, ka, ja ķermenis turpina ražot pienu, tātad viņas bērnam tas esot nepieciešams. Kad puika ir bijis mazs, viņa dēlu barojusi arī publiski. Tagad tas tiek darīts tikai mājās. Sieviete pārtrauks to darīt tikai, kad dēls pats vēlēsies. Viņai tā neesot problēma.

Eimijas mērķis esot - parādīt citām mammām, ka tas ir normāli - barot "pieaugušus" bērnus ar krūti. Viņu nesatraucot negācijas, ko citi pauž.

Viņa nenosoda arī citas mammas, kas uzskata citādi.

Kādas ir tavas domas par to?

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu