Pāvests: jauniešus no baznīcas atbaida pedofilijas un finanšu noziegumu skandāli (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA / Scanpix

Katoļu baznīcu nedrīkst smacēt tās "trūkumi, kļūdas un grēki", atklājot bīskapu sinodi, trešdien sacīja pāvests Francisks.

Bīskapi no visas pasaules sapulcējušies Vatikānā, lai no 3.oktobra līdz 28.oktobrim diskutētu par jaunatnes lomu baznīcā un citiem jautājumiem. Domājams, sinodē tiks meklēti arī risinājumi skandāliem, ko izraisījuši pedofilijas gadījumi baznīcā.

Francisks sacīja, ka katoļu mācības ir jānodod jaunatnei, nesmacējot tās ar pareģojumiem par neveiksmēm un nolemtību baznīcas pašas trūkumu, kļūdu un grēku dēļ.

Pāvests arī apsveica ar ierašanos divus bīskapu no Ķīnas. Šī ir pirmā reize, kad bīskapu sinodi apmeklē Ķīnas bīskapi. Viņi tika uzaicināti pēc Vatikāna vienošanās ar Ķīnu.

Francisks pagājušajā nedēļā atzina, ka jauniešus no baznīcas atbaida pedofilijas un finanšu noziegumu skandāli.

'Viesojoties Igaunijā, pāvests sacīja, ka daļa jauniešu uzskata baznīcu par apgrūtinošu un pat kaitinošu un nevēlas būt ar to saistīti.

"Viņus apbēdina seksuālie un ekonomiskie skandāli, kuri netiek nepārprotami nosodīti, tas, ka mēs neesam gatavi saprast, kā dzīvo un jūt jaunieši, un pasīvā loma, ko mēs viņiem atvēlam," sacīja Francisks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu