Kučinskis: ZZS atbalstīs Vējoņa pārvēlēšanu prezidenta amatā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalstīs Raimonda Vējoņa atkārtotu iecelšanu Valsts prezidenta amatā, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis uzsvēra, ka ZZS nekad nav norobežojusies no Vējoņa un atbalstīs arī viņa atkārtotu apstiprināšanu amatā.

"Saskaņas" premjera amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis, aicināts sniegt atbildi par atbalstu Vējoņa atkārtotai apstiprināšanai prezidenta amatā, bija atturīgs. Viņš norādīja, ka Valsts prezidenta galvenais pienākums ir vienot Latvijas tautu.

"Tā kā Vējoņa pilnvaru termiņš vēl nav beidzies, viņam vēl ir visas iespējas pamēģināt to izdarīt," piebilda Dombrovskis.

Savukārt "Jaunās vienotības" premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš atzina, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks aicinās apsvērt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam. "Mēs varētu atrast prezidentu, ar kuru visi varētu lepoties, kurš brīvi orientējas starptautiskajā vidē," piebilda Kariņš.

Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns pauda atzinīgu vārdus par Vējoņa līdzšinējo darbību, tomēr "tautas noskaņojuma un Vējoņa veselības dēļ" Bordāns aicina Vējoni pašu atkārtoti nekandidēt uz valsts galvas amatu.

"Mēs meklētu kādu, kas atbilstu tautas noskaņojumam. Vajadzīgs jauns, enerģisks un patriotisks cilvēks, kurš nesaka, ka neko nevar izdarīt," sacīja Bordāns.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks neatbalstītu Vējoņa pārvēlēšanu uz nākamo pilnvaru termiņu.

"Domāju, ka diezgan droši varam teikt, ka Vējoņa pārvēlēšanu mēs neatbalstītu," intervijā aģentūrai LETA pauda VL-TB/LNNK vadītājs. Viņš norādīja, ka nacionālās apvienības "pirmā izvēle" būtu Levits, ja viņš vēlreiz piekristu kandidēt uz prezidenta amatu.

Līdz šim Levits neesot pateicis "nē" tādai iespējai, lai arī iepriekšējās prezidenta vēlēšanās atbalstu viņam savākt neizdevās.

Vējonis prezidenta amatā stājies 2015.gada jūlijā, kas nozīmē, ka Saeimai nākamgad būs jāvēlē Valsts prezidents. Arī iepriekšējā reizē VL-TB/LNNK neatbalstīja Vējoni, šim amatam virzot Levitu.

Vējonis vēl nav atbildējis, vai kandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu. Aizsardzības un tieslietu jomu sakārtošana patlaban ir aktuālāka nekā spriedelēšana par kandidēšanu uz otro termiņu Valsts prezidenta amatā, šovasar pauda Vējonis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu