Stenlija kausa īpašniece "Capitals" jauno NHL sezonu sāk ar graujošu uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NICK WASS/TT NYHETSBYRÅN

Stenlija kausa īpašniece Vašingtonas "Capitals" trešdien ar graujošu uzvaru sāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno sezonu, savā laukumā ar 7:0 (2:0, 4:0, 1:0) pārspējot Bostonas "Bruins" vienību.

Pirms mača notika 25 minūtes ilga svinīga ceremonija, kurā pie "Capitals" mājas arēnas griestiem tika pacelts Stenlija kausa ieguvēju vimpelis. Ceremonija tā bija uzlādējusi Vašingtonas kluba spēlētājus, ka viņi jau otrajā minūtē pēc Tīdžeja Ošī un Jevgēņija Kuzņecova metieniem bija panākuši vadību 2:0.

Foto: Geoff Burke/REUTERS

Vēl četras ripas "Bruins" vārtos ielidoja otrajā trešdaļā, beigās mājiniekiem panākot arī 7:0.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Kuzņecovs, ar 1+1 izcēlās Ošī, Aleksandrs Ovečkins un Džons Karlsons, bet Niklass Bekstrēms trīs reizes asistēja partneriem.

Tikmēr "Capitals" vārtos Breidens Holtbijs atvairīja 25 metienus, kamēr pretējā cietoksnī Tūka Rasks tika galā vien ar 14 no 19 metieniem, piedevām otrajā periodā bija bezspēcīgs trīs "Capitals" metienos pēc kārtas. Pēc piektās ielaistās ripas somu vārtsargu nomainīja Jaroslavs Halāks.

"Bruins" komanda nav spējusi uzvarēt "Capitals" hokejistus jau 13 mačos pēc kārtas, savukārt nākamo maču Bostonas klubs aizvadīs pret latvieša Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres".

Foto: NICK WASS/TT NYHETSBYRÅN

Pie Vašingtonas komandas stūres debitēja Tods Reirdens, kurš vasarā amatā nomainīja Beriju Trocu, kurš nespēja vienoties par jaunu līgumu un pameta galvenā trenera amatu.

NHL 102.sezona trešdien sākās ar četrām spēlēm. Uzvaru papildlaikā izcīnīja Toronto "Maple Leafs", kas divu slavenāko Kanādas komandu duelī mājās ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Monreālas "Canadiens". Uzvaras vārtus Toronto komandas labā guva Ostons Metjūss, kuram tas bija otrais vārtu guvums spēlē. Tāpat "Maple Leafs" rindās oficiālā mačā ar gūtiem vārtiem debitēja Džons Tavaress.

Tik veiksmīga debija jaunā klubā neizdevās zviedru vārtsargam Ērikam Kārlsonam, jo Sanhosē "Sharks" savās mājās ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) piekāpās Anaheimas "Ducks". Viesiem izcēlās citi zviedri, jo Rikards Rakels guva vārtus un divas reizes asistēja partneriem, bet Jākobs Silfverberjs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Kārlsons, kuru pirms nepilna mēneša Otavas "Senators" aizmainīja uz "Sharks", spēlēja teju 27 minūtes, taču nopelnīja negatīvu lietderības rādītāju -2. Jau ziņots, ka Sanhosē komanda, lai iegūtu Kārlsonu, šķīrās no vairākiem spēlētājiem, tostarp latvieša Rūdolfa Balcera.

Vēl vienā mačā Vankūveras "Canucks" mājās ar 5:2 (1:0, 0:0, 4:2) uzveica Kalgari "Flames". Šajā mačā jāizceļ 19 gadus vecais zviedrs Elīass Petešsons, kurš savā NHL debijas mačā izcēlās ar 1+1. Tāpat vārti un piespēle 22 gadus vecajam krievam Nikolajam Goldobinam.

Šīs sezonas sākumā NHL klubos, līdzīgi kā iepriekšējos gados atkal ir tikai viens latvietis - Zemgus Girgensons, kurš Bufalo "Sabres" rindās aizvadīs savu sesto sezonu. Tikmēr Rūdols Balcers, Teodors Bļugers, Edmunds Matīss Kivlenieks, Kristofers Bindulis un Kristiāns Rubīns neizturēja konkurenci par vietu sastāvā un tika nosūtīti uz fārmklubiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu