Puķu vietā alkohols: Aizdomas par krāpšanos ar grāmatvedību Jelgavas domē (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Jelgavas dome iespējams gadiem sagrozījusi savu grāmatvedību, lielus līdzekļus tērējot nevis ziedu iegādei, kā norādīts atskaitēs, bet gan dārgam alkoholam domes vadības privātām vajadzībām - ceturtdien vēsta Latvijas Radio.

Uzraugošo iestāžu uzmanību Jelgavas domes tēriņiem vērsusi SIA "Dārzs" veikala bijusī pārdevēja, kam alkohols pavadzīmēs bija jānoformē kā puķes.

Sākotnēji pārdevēja esot piecietusi to, ka alkohols pavadzīmēs jāieraksta kā orhidejas vai ziedu pušķi. Taču tad domes cilvēki likuši piefiksēt reizes, kad alkohola pudeles ņemtas privātām vajadzībām, par kurām mēneša beigās maksā dome. Pārdēvēja pret to iebilda.

Veikala darbiniece atlaista it kā štatu samazināšanas dēļ.

Pārdevējas juridiskais pārstāvis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists Kaspars Rācenājs stāstīja, ka sākumā pret darbinieci bijušas dažādas represijas, pēc tam pārdevēja no veikala pilsētas centrā aizrotēta uz dārzniecību Jelgavas nomalē, bet vēlāk atlaista pavisam. Tagad darbiniece par savu atlaišanu tiesājas.

Uzņēmuma SIA "Dārzs" līdzīpašniece Anita Keiša pārdevējas atlaišanu apstiprināja, bet noliedza aprakstīto krāpšanos.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne atzina, ka uz puķu veikalu iet bieži, taču noliedza, ka starp pasūtītajiem ziediem bieži slēpies alkohols.

"Tur neslēpjas alkoholiskie dzērieni," teikusi Šķutāne. "Dažreiz mēs saviem simtgadniekiem dāvinām konfekšu grozus, kur lūdzam iesaiņot arī balzamu, uzskatot, ka tas ir kā dzīvības eliksīrs zāļu vietā."

Valsts policija Latvijas Radio apstiprināja, ka ir sākts kriminālprocess par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, taču plašākus komentārus nesniedza.

Latvijas Radio rīcībā ir arī ziņas, ka par šiem jautājumiem Jelgavas domi revidējusi Valsts kontrole. Revidenti esot atklājuši haosu un nelikumības Jelgavas domes reprezentācijas izdevumos, kuros it kā ietilpst arī ziedi. Taču Latvijas Lielo pilsētu asociācijas iebilžu dēļ Valsts kontroles ziņojums aizvien esot slepens.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu