Rīgas namu pārvaldnieks šonedēļ pieslēgs apkurei lielāko daļu dzīvojamo ēku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) šonedēļ plāno pieslēgt apkuri lielākajai daļai uzņēmuma pārziņā esošo dzīvojamo ēku, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Patlaban apkurei pieslēgtas 678 ēkas, bet tuvākajās dienās plānots apkuri pieslēgt lielākajai daļai uzņēmuma klientu daudzdzīvokļu mājām.

RNP jau septembrī veicis visus priekšdarbus, lai bez kavēšanās varētu veikt visu uzņēmuma pārraudzībā esošo daudzdzīvokļu ēku pieslēgšanu apkurei. Pirmās ēkas apkurei tika pieslēgtas 1.oktobrī, balstoties uz kopības vai mājas pilnvarotās personas lēmumu.

Kā skaidro RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs, šis ir laiks, kad uzņēmums saņem paaugstinātu pieteikumu skaitu no dzīvokļu īpašniekiem, kuri vēlas apkures pieslēgšanu, taču ir daudz arī pretēja rakstura iesniegumu ar norādījumiem pārvaldniekam vēl nesākt apkures sezonu.

"Protams, šādos apstākļos individuāli piemērotāko risinājumu iespējams nodrošināt jaunajos projektos un renovētajās ēkās, kur veikta siltumapgādes sistēmas pārbūve ar individuālo patērētā siltuma uzskaites un regulācijas sistēmu. Savukārt attiecībā uz citām ēkām jāpieņem visiem iedzīvotājiem saistošs lēmums, tāpēc, balstoties uz pieaugošo pieprasījumu skaitu un moderno siltummezglu iespējām nodrošināt gaisa temperatūras svārstībām pieskaņotu siltuma apjomu, pieņēmām lēmumu sākt masveida pieslēgšanu apkurei," norāda Gontarevs.

Lai nodrošinātu ēkās siltumu, no RNP, AS "Rīgas siltums" un PS "Siltumserviss Rīga" puses, darbā iesaistīti gandrīz 250 darbinieki.

Lielākā daļa daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmu darbojas, pamatojoties uz automatizēto siltummezglu iestatījumiem, kas nozīmē, ka katrai mājai apkures sistēma regulēsies automātiski, atbilstoši āra gaisa temperatūrai. Uzsākot apkures sezonu, gan ir jārēķinās ar to, ka ēkai ir nepieciešams laiks, lai uzsiltu.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus pirmajās dienās pēc apkures pieslēgšanas pievērst pastiprinātu uzmanību temperatūrai telpās. Ja rodas aizdomas, ka automatizētā sistēma nestrādā atbilstoši āra temperatūras svārstībām, lūgums zvanīt un pieteikt šo problēmu PS "Siltumserviss Rīga" pa tālruni 8000 0610 vai uz RNP informatīvo tālruni 8900.

RNP apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu