Zatlers par sievas lomu lēmumu pieņemšanā un dzīvē: ir svarīgi visu pārrunāt

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Tagad man visas dienas ir vienādas, visas ir darbdienas!» par savu dzīvi pēc aiziešanas no politikas un medicīnas joko eksprezidents Valdis Zatlers. Pirms sešiem gadiem piedzīvotā slimība piespiedusi uz pasauli paskatīties citām acīm, bet līdzsvaru un harmoniju viņa dzīvē ienes dārzs un mazas aizbēgšanas divatā ar sievu Lilitu. 

Eksprezidents Valdis Zatlers vēlēšanu nedēļā jaunākajā žurnālā "Ieva" stāsta, ka dzīvē liela loma vienmēr ir bijusi viņa kundzei Lilitai - jā, arī lēmumu pieņemšanā.

Valdis Zatlers atklāj, kādu iespaidu karjera ir atstājusi uz attiecībām ar sievu: "Noteikti stiprināja grūtības, kuras esam pārvarējuši. (..) Bieži ir gribējies aizmukt. Vēl tagad šad tad to darām, kad gribas dažas dienas padzīvot tikai viens otram.

Man tā patīk kaut kur aizbraukt divatā ar Lilitu un pavadīt dažas dienas kādā skaistā pilsētā, kur ir labi muzeji, ne par ko nedomājot un vienkārši esot viens otram. Mēs tā pāris reižu gadā darām!" 

Bijušais prezidents stāsta, vai kundze Lilita iespaidojot viņa lēmumus, izvēles.

"Manā darbā viņa vispār nekad nav jaukusies," viņš atzīst. "Tikai kādreiz devusi vērtējumu vai palīdzējusi, kad es kaut ko nepamanu. (..)

Ikdienā mēs parasti visu svarīgo pārrunājam. Vienīgais jautājums, kur esmu absolūti spītīgs egoists, ir par rozēm un peonijām - par tām nevienam neko neprasu. Bet pārējo mēs cenšamies plānot kopā. Tagad, kad esam visu laiku kopā, tā nepieciešamība pārrunāt gandrīz visu ir pat lielāka." 

Zatleru pāris mēdzot saskaņot arī brīvdienas: "Teātri, izstādes - tādi notikumi tiek saplānoti, mēs abi saskaņojam savu kalendāru. Bet dzīve nav tik reglamentēta. Protams, diena sākas ar rīta kafiju - kurš pirmais pamostas, tas to vāra. Ja mēs kaut kur bēgam - ir dažas pilsētas, kuras mums ļoti patīk, - tad es esmu tas, kurš visu iepriekš izplāno. Tad tas ritms ir tāds - no rīta bez steigas pieceļamies, pēc tam ir muzejs, bet tikai viens! Pēc muzeja glāze vīna ar kafiju, lai redzētais nosēžas. Pēc tam pastaigājam pa pilsētu, un vajadzīgs arī tas, ko dara visas sievietes, - iepirkšanās. Un vakarā ejam vakariņās. Bet tās trīs dienas vieno pilnīgs miers un tas, ka nekur nav jāsteidzas. (..)

Laba teātra izrāde, izstāde vai koncerts - tie sakārto galvu, un tu aizmirsti visu pārējo, paceļo kaut kur citās dimensijās. (..)

Vēlēšanu nedēļā Valdis Zatlers runā arī par izvēli svarīgu lēmumu pieņemšanā, un, kā uzsvēris iepriekš, svarīgi ir visu pārrunāt - kā viņš to mēdz darīt ar savu sievu: (..) "Kad es meklēju kritērijus, kā man balsot, nolēmu vērtēt tīri cilvēciski - kuras partijas savā starpā strīdas, kuras cenšas apkarot visus pārējos... Jo tas parāda, kā notiks tālāk - vai spēs savā starpā īstenot idejas, vai spēs sadarboties ar citiem, kad nonāks pie varas. Es tomēr izvēlēšos tos, kur mazāk iekšējo strīdu un ir pieredze." (..) 

Visu interviju lasi jaunākajā žurnālā "Ieva".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu