Mediji: Sencovs pārtraucis vairāk nekā 140 dienas garo badastreiku

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: /TT NYHETSBYRÅN

Krievijā ieslodzītais ukraiņu režisors Oļehs Sencovs, kurš atteicies no ēdiena vairāk nekā 140 dienas, apturējis badastreiku - piektdien ziņo Krievijas mediji.

"Jā, viņš ir pārtraucis badastreiku," ziņu aģentūrai "Interfax" sacījis Krievijas ieslodzījumu vietu pārvaldes vadītāja vietnieks Valērijs Maksimenko.

"Maskavas labākie uztura speciālisti ir izstrādājuši viņam īpašu diētu," lai palīdzētu viņam atgriezties pie normāliem ēšanas paradumiem, paziņojis Maksimenko.

Nedz Sencova advokāts Dmitrijs Dinze, nedz viņa tuvinieki šīs ziņas nav apstiprinājuši. Arī Krievijas ieslodzījuma vietu pārvaldes preses dienests vēl nav sniedzis kādus komentārus.

Sencovs tika aizturēts 2014. gada 11. maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par "teroraktu plānošanu", un 2015. gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.  Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

42 gadus vecais Sencovs pieteica badastreiku 14. maijā, pieprasot, lai Krievija atbrīvo visus ukraiņu politieslodzītos. Viņš dzēra tikai ūdeni un viņa organismā nepieciešamās vielas tika ievadītas ar sistēmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu