Latvijas sieviešu basketbola izlase FIBA rangā pakāpusies uz 24.vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Latvijas sieviešu basketbola izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc Pasaules kausa izcīņas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā pakāpusies par divām vietām un ieņem 24.pozīciju.

Latvietes Pasaules kausa apakšgrupu turnīrā piekāpās Senegālai, Ķīnai un ASV, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Latvijas basketbolistes tika klasificētas 13.pozīcijā.

Par čempionēm trešo reizi pēc kārtas un desmito reizi vēsturē tika kronētas amerikānietes, kuras rangā saglabājušas līderpozīciju. Sudrabu izcīnīja Austrālija, kas no ceturtās vietas pakāpusies uz trešo, bet bronzu - Spānija, kura saglabā savu otro vietu.

Tikmēr vislielāko kāpumu piedzīvojusi ceturtdaļfinālu sasniegusī Nigērija, kura par 15.vietām pacēlusies uz 19.pozīciju.

Sieviešu valstsvienībām rangu tabula tiek veidota, ņemot vērā lielajos turnīros - pasaules un zonu čempionātos - izcīnītās vietas pēdējos astoņos gados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu