Oficiālie vēlēšanu rezultāti: Vadībā "Saskaņa", "KPV LV" un JKP

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pēc visu Latvijā izvietoto vēlēšanu iecirkņu balsu saskaitīšanas, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,91% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti.

Otrajā vietā ar 14,06% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12,04% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11,03% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi 9,96% balsu.

Fotogalerija: Partija ""Saskaņa" sagaida vēlēšanu rezultātus

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

Līdz plkst.7.30 balsis saskaitītas kopumā 1057 iecirkņos no 1078.

Fotogalerija: JKP gaida vēlēšanu rezultātus

Kā ziņots, salīdzinājumā ar pašreizējo sasaukumu visvairāk mandātu jaunajā Saeimā varētu zaudēt "Jaunā Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina aģentūras LETA aprēķini pēc provizorisko vēlēšanu rezultātu apkopošanas 1012 no kopumā 1078 Saeimas vēlēšanu iecirkņiem.

"Jaunajai Vienotībai" 13.Saeimā varētu būt par 15 deputātu vietām mazāk, bet ZZS - par desmit, salīdzinot ar pašreizējā sasaukuma sākumu.

"Saskaņa" varētu iegūt 24 deputātu vietas, Jaunā konservatīvā partija (JKP) - 16, "KPV LV" - 15, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Attīstībai/Par!" - katra pa 13 mandātiem, liecina aģentūras LETA aprēķini. ZZS jaunajā parlamentā varētu pārstāvēt 11 deputāti, bet "Jauno Vienotību" - astoņi parlamentārieši.

Fotogalerija: KPV LV sagaida vēlēšanu rezultātus

13. Saeimas vēlēšanu norise - tiešraides arhīvs

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu