Daugavpilī iedzēris vīrietis komisijas priekšsēdētājai piedraud ar gāzes pistoli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Daugavpilī Valsts policija (VP) vēlēšanu iecirknī aizturējusi kādu vīrieti, kurš komisijas priekšsēdētājai piedraudējis ar gāzes pistoli, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Šodien bijuši atsevišķi gadījumi, kad izveidojušās konfliktsituācijas vēlēšanu iecirkņos, kas ir atrisinātas uz vietas. Paskaidrojumu sniegšanai par agresīvu uzvedību un huligānismu VP aizturējusi sešas personas.

Kādā Daugavpils vēlēšanu iecirknī policija aizturējusi trīs vīriešus - divus pilngadīgus un vienu nepilngadīgo, kuri vēlēšanu iecirknī ieradās, visticamāk, alkohola reibumā.

Pēc sākotnējas informācijas nepilngadīgais iecirknī izrādījis nepatiku par to, ka nevar vēlēt, bet kāds no vīriešiem esot piedraudējis komisijas priekšsēdētājai ar ierocim līdzīgu priekšmetu.

Policijai nekavējoties ierodoties notikuma vietā, vīrieši aizturēti, kā arī izņemts priekšmets, kas izrādījās gāzes pistole.

Par šo gadījumu ir ierosināts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa, un par uzbrukumu valsts varas pārstāvim.

Tāpat Ludzā vēlēšanu iecirknī ieradies kāds 1938. gadā dzimis vīrietis 2,38 promiļu reibumā un sācis konfliktu, kā rezultātā likumsargi viņu aizturēja.

Vēl kādam 1938. gadā dzimušam vīrietim Cesvaines novadā noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos vēlēšanu iecirknī alkohola reibumā.

Savukārt Garkalnē kādam 1950. gadā dzimušam vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Līdz pulksten 17 VP saņēmusi informāciju un reaģējusi uz 27 gadījumiem par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Vairākos no šiem gadījumiem saņemtā informācija nav apstiprinājusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu