Aleksandrs Sokolovs vēstulē jaunievēlētajiem deputātiem: "Negribu, lai mani čakarē!" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksandrs Sokolovs

Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs sociālajos tīklos ir publicējis atklātu vēstuli jaunajiem Saeimas deputātiem, kurā aicina pakāpeniski samazināt nodokļus un likt lepoties ar savu valsti.

Kā sociālā tīkla "Facebook" kontā raksta Sokolovs, viņš vēlēšanās ir atdevis savu balsi un nevēlas vilties jaunajā Saeimā, norādot, ka viņam ir "tikai dažas elementāras prasības". 

"Es gribu valdību, kuru es cienītu un ar kuru lepotos.  Vienmēr paturi prātā, ka valdības mērķim ir jābūt iedzīvotāju labklājības uzlabošanai. Tas nozīmē, ka nodokļi ir pakāpeniski jāsamazina. Cenām arī ir jāslīd uz leju, nevis uz augšu. To visu nodrošināt ir Tavs tiešais darbs. Centies panākt, lai svarīgas pamatlietas cilvēkiem būtu pieejamākas - lētāka elektroenerģija, gāze, produkti un zāles.

Pirms pieņemat kādu lēmumu, vai jaunu likumu, uzdod sev jautājumu - "Vai no tā būs labums tautai?" Vai tiešām būs?" Es gribu racionālu valdību. Es gribu, lai Tavi lēmumi balstās tikai uz loģiku un veselo saprātu. Dari tā.

Es negribu, lai man būtu šaubas par Tavu godīgumu. Negribu pat aizdomāties par to, ka personīgās intereses Tev ir būtiskākas par manām un visas tautas interesēm. Es ļoti negribu, lai būtu sajūta, ka Tu mani čakarē. Negribu domāt, ka Tu kļuvi par deputātu, lai meklētu sev izdevību. Nemēģini iesēsties uzreiz desmitos amatu un komisiju. Tas neizskatās labi. Es nevaru atrast loģisku pamatojumu, kāpēc valstij jākompensē Tev transports un īre. Neesi tomēr no trūcīgākā slāņa. Negribu, lai būtu aizdomas, ka Tu mēģini lobēt kaut kādus konkrētus uzņēmējus. Negribu redzēt, ka Tu iesaisties shēmās, kuru mērķis ir valsts naudas izzagšana.  Tas ir amorāli. Nedari tā," vēstulē rakstīja Sokolovs. 

Pēc fotogrāfa viedokļa publicēšanas komentāros sākās asas diskusijas par vīrieša prasībām, vairākiem cilvēkiem atbalstot Sokolova domu, savukārt citiem skaidrojot, ka viņa vēlmes piepildīt nav iespējams. 

Arī pats Sokolovs aktīvi iesaistījās diskusijā, norādot, ka nodokļu sistēma valstī nav optimāla. "Galvenā problēma ir tā, ka nodokļu nauda ļoti neracionāli tiek tērēta. Kas gribēs maksāt, ja zinās, ka miljards aizies uz bezjēdzīgu betona bibliotēku, pie tam puse līdzekļu aizies iesaistītām personām kabatā?  Valdībai jāpanāk, lai cilvēki uzticētos lēmumiem. Šobrīd katru dienu ir sajūta, ka tevi čakarē."

Fotogrāfs jau iepriekš rakstīja, ka vēlas iesaistīties politikā, taču neviena partija viņu nevēlas pieņemt. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu